O κ. Αλ. Γεωργούλης για δημοσίευμα της «Κ»

O κ. Αλ. Γεωργούλης για δημοσίευμα της «Κ»

Κύριε διευθυντά

Πιστεύω ότι η εποικοδομητική κριτική στο έργο μας είναι ζωτική. Χωρίς αυτήν είναι αδύνατο να γνωρίζουμε και να εξυπηρετούμε το συμφέρον των πολιτών. Θεωρώ όμως πως η επιχειρηματολογία του Μιχ. Τσιντσίνη στο άρθρο «Αλέξης Γεωργούλης: Γλώσσες», που δημοσιεύθηκε στις 29 Νοεμβρίου στην «Καθημερινή» σχετικά με την παρέμβασή μου στην πρόσφατη εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για την εξόρυξη χρυσού όχι μόνο δεν αντιπροσωπεύει αυτήν την κριτική, αλλά ενισχύει το είδος του διαλόγου που παρατήρησα προσφάτως στα μέσα ενημέρωσης.

Το είδος του διαλόγου στο οποίο αναφέρομαι έχει να κάνει με επιθετικά και αρνητικά σχόλια τα οποία δεν έχουν ως βάση τη συνολική γνώση των πραγματικών γεγονότων. Αν γνώριζαν επακριβώς το πλαίσιο της παρέμβασής μου, οι υποστηρικτές της συναισθηματικά φορτισμένης κριτικής που μου ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες πιθανότατα δεν θα είχαν απολύτως τίποτα να σχολιάσουν. Ο λόγος μου σε αυτήν τη συνάντηση αποτέλεσε παρέμβαση σε μια συγκεκριμένη συζήτηση, απευθυνόταν μόνο στους παρευρισκομένους και ήταν εντός περιορισμένου χρονικού πλαισίου, κατά το οποίο δεν χρειάστηκε να αναφέρω λεπτομέρειες. Εκτός τούτου, αφορούσε μια συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης των αναφορών που εκκρεμούν ενώπιον της Επιτροπής. Εφόσον αφαιρέθηκε και απομονώθηκε από αυτό το πλαίσιο, δεν θα μπορούσε να αποτελεί αυτός καθαυτόν ο λόγος μου πηγή πληροφόρησης σε κάποιον που δεν παρέστη στην εκδήλωση.

Ο λόγος όμως που επικοινωνώ μαζί σας είναι η στάση μου στην ψηφοφορία για το Κολέγιο των Επιτρόπων και τα σχόλια σχετικά με την έλλειψη αιτιολογίας, τα οποία και δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν παρά μόνον ως ψευδή. Απορώ, μάλιστα, ποιος είναι ο λόγος επίκλησης ψευδών στο άρθρο. Θα ήθελα να παραπέμψω στην αιτιολόγηση που κατέθεσα γραπτώς την ημέρα της ψηφοφορίας για να τεκμηριώσω τη στάση μου, την οποία και μπορείτε να βρείτε στα πρακτικά της συνεδρίασης. Συνοπτικά, σας αναφέρω ότι γνώμη μου είναι πως η Ευρώπη χρειάζεται άμεσα να επανεκκινήσει το νομοθετικό και πολιτικό της έργο. Παρ’ όλα αυτά, παραμένω σκεπτικός ως προς το Κολέγιο των Επιτρόπων. Αυτό διότι μερικοί επίτροποι δεν έδωσαν ικανοποιητικές απαντήσεις σχετικά με το ζήτημα της σύγκρουσης συμφερόντων. Επιπλέον, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις όσον αφορά την απόφαση της κ. Φον ντερ Λάιεν να κατανείμει το έργο του πολιτισμού σε τρία χαρτοφυλάκια (Εσωτερικής Αγοράς, Καινοτομίας και Νεολαίας και Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής), προτείνοντας παράλληλα να μη συμπεριληφθούν οι λέξεις «Πολιτισμός» και «Παιδεία» σε κανέναν από τους τίτλους αυτών.

Παρ’ όλα αυτά, η πολιτική συμφωνία είχε ήδη επιτευχθεί πολύ πριν από την ψηφοφορία. Επιθυμώ να μεταφέρω την πάλη στις προτάσεις και στους φακέλους που θα έρθουν στο Κοινοβούλιο. Ως σώμα θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η Κομισιόν θα λογοδοτεί σε κάθε ευκαιρία. Προσβλέπω, λοιπόν, να σταθώ εποικοδομητικά απέναντι στους αρμοδίους για να υπηρετήσουμε τους λαούς της Ευρώπης χωρίς διάκριση.

Αλεξης Γεωργουλης Ευρωβουλευτής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή