Καρέρα: Θέλω μια ομάδα χαμαιλέοντα

Καρέρα: Θέλω μια ομάδα χαμαιλέοντα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να δημιουργήσει μια ομάδα… χαμαιλέοντα, ικανή να προσαρμόζεται απόλυτα σε κάθε συνθήκη και κάθε αντίπαλο, είναι ο μεγάλος στόχος του Μάσιμο Καρέρα, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος δήλωσε κατά την επίσημη παρουσίασή του.

«Αποδέχθηκα την πρόκληση γιατί μίλησα με τον Ιλια (Ιβιτς) και κατάλαβα ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που θέλει να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και να μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίσει. Επαιζα πάντα για να κερδίζω. Αυτή είναι η δική μου νοοτροπία και θέλω να την περάσω στους παίκτες. Δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα.

Είμαστε τρίτοι. Υπάρχουν πράγματα να βελτιώσουμε μέσα από τη σκληρή δουλειά. Πρέπει να περάσουμε μια θετική νοοτροπία στους παίκτες. Η ομάδα πρέπει να αισθάνεται οικογένεια, οι παίκτες ότι παίζουν και για τους συμπαίκτες τους, όχι μόνο για τον εαυτό τους», τόνισε αρχικά ο 56χρονος Ιταλός τεχνικός, με την υποσημείωση ότι αν είναι να χάσει, θέλει να χάσει από κάποιον που είναι πιο δυνατός και όχι από δικά του λάθη.

Ο κ. Καρέρα συνέχισε να αναλύει τα «θέλω» του: «Πρέπει να δουλέψουμε σε οργανωτικά θέματα, να έχουμε πάθος και ενθουσιασμό. Θέλω παίκτες πολεμιστές να παίζουν με το αίμα τους και την ψυχή τους, να παίζουν για το έμβλημα, βγάζοντας ώς το τέλος μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον αντίπαλο. Θέλω αυτοπεποίθηση ότι θα κρατάμε το μηδέν πίσω, να έχουμε μια ομάδα κυρίαρχη και επιθετική, με προσωπικότητα και χωρίς φόβο. Κάθε παιχνίδι για εμάς θα είναι τελικός. Θέλω θυσία από την πλευρά των παικτών, σκληρές προπονήσεις και πάθος μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες αποφασίζουν πώς θα παίξουν. Θέλω από τους παίκτες μου να παίζουν σε διαφορετικές θέσεις και ρόλους, μια ομάδα χαμαιλέοντα ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Θέλω οι παίκτες μου να αλλάζουν σύστημα ακόμα και χωρίς αλλαγή παίκτη από τον πάγκο. Στόχος μου είναι να πάρω το μέγιστο από κάθε παίκτη, το 300% από την ομάδα. Για εμένα σε αυτήν την περίοδο, οι παίκτες που έχω είναι οι καλύτεροι. Η ΑΕΚ είναι δική τους ομάδα…».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα τόνισε: «Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα. Eχω δει μόνο τον ΠΑΟΚ λόγω των παιχνιδιών με τη Σπαρτάκ. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει ταλέντο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή