Οι Έλληνες αθλητές δεν είναι μόνοι τους

Οι Έλληνες αθλητές δεν είναι μόνοι τους

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η NN Hellas είναι Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας στον δρόμο για το Τόκιο – Συνέντευξη με την κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου και τον κ. Σπύρο Ι. Καπράλο

Σε επτά μήνες από σήμερα η ανθρωπότητα θα ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη αθλητική της γιορτή: τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στο διάστημα που μεσολαβεί θα κορυφώνεται και η προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών για την κορυφαία διοργάνωση στον πλανήτη. Ευτυχώς, δεν είναι μόνοι τους. Η NN Hellas είναι από τον Μάιο του 2018 Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας. Πρόκειται για τη σημαντικότερη χορηγία της ΝΝ στα 40 χρόνια διαδρομής της στην Ελλάδα.

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή την πρωτοβουλία», δηλώνει η κυρία Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas. «Μέσω της συγκεκριμένης χορηγίας κάνουμε πράξη τη δέσμευση της NN Hellas να στέκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία. Έμπνευση και κίνητρο για την απόφασή μας είναι οι αξίες μας “Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε”. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το πνεύμα του υγιούς αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι». 

Σε τι μεταφράζεται όμως η Χρυσή Χορηγία της ΝΝ για τους Έλληνες αθλητές; «Με αυτή την ενέργειά μας στηρίζουμε ουσιαστικά τους κορυφαίους αθλητές της χώρας μας καθ’ όλη τη διάρκεια της απαιτητικής προετοιμασίας τους. Η ΝΝ Ηellas είναι επίσης ο αποκλειστικός  ασφαλιστικός πάροχος όλων των ελληνικών αποστολών για τη χρονική περίοδο από το 2018 μέχρι και τους Αγώνες του 2020 στο Τόκιο», σημειώνει η κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου. Στην ίδια ερώτηση ο πρόεδρος της Ελληνικής  Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Ι. Καπράλος, επισημαίνει ότι «η οικονομική βοήθεια που προσφέρει η ΝΝ βοηθά τους αθλητές να κάνουν τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα και στα εμπόδια που συναντούν στην καθημερινότητά τους». Όσο για τα κριτήρια με τα οποία η ΕΟΕ αποφασίζει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της χορηγίας, ο κ. Σπύρος Καπράλος είναι ξεκάθαρος: «Όλα τα χρήματα να πηγαίνουν αποκλειστικά στην προετοιμασία των αθλητριών και των αθλητών μας. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η οικονομική κρίση και η Πολιτεία κατάργησε το κονδύλι για την Ολυμπιακή Προετοιμασία, αποφασίσαμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να καλύψουμε με κάθε δυνατό τρόπο αυτό το κενό. Τα χρήματα δίνουν λύσεις σε προβλήματα και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην NN Hellas για τη σπουδαία βοήθειά της». 

Οι Έλληνες αθλητές δεν είναι μόνοι τους-1

Η Χρυσή Χορηγία υπέρ της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας δεν είναι η μοναδική ενέργεια κοινωνικής υπευθυνότητας που «τρέχει» η ΝΝ Hellas, όπως μας ενημερώνει η κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου. «Υλοποιούμε δράσεις που προωθούν τη νεανική επιχειρηματικότητα, όπως το Junior Achievement Greece. Μέσα στο 2018 υλοποιήσαμε την ενέργεια ”Ideas Τhat Change Us”, που αφορούσε ομάδες και start-ups στους τομείς της πρόληψης, υγείας και ευεξίας, σε συνεργασία με το Orange Grove και την Ολλανδική Πρεσβεία. Παράλληλα, είμαστε δίπλα στους  Έλληνες φοιτητές που θέλουν να συνεχίσουν τις ακαδημαϊκές σπουδές τους, μέσω των υποτροφιών ΝΝ Future Matters. Τέλος, συμμετέχουμε χορηγικά, αλλά και εθελοντικά στο έργο επιλεγμένων Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, ενώ προσφέρουμε ασφαλιστικές υπηρεσίες και προϊόντα με επίκεντρο τις ανάγκες της κοινωνίας».

Οι ελληνικές ελπίδες

Τέλος, ως προς τις προσδοκίες για το εύρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας και τους στόχους της, ο πρόεδρος της ΕΟΕ ακούγεται μάλλον αισιόδοξος: «Στόχος μας είναι να προκριθούν όσο γίνεται περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Θα είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εάν φτάσουμε στον αριθμό που είχαμε και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο, όταν περίπου 100 παιδιά είχαν συμπεριληφθεί στην Ελληνική Αποστολή. Επειδή όμως είμαι αισιόδοξος, ευελπιστώ ο αριθμός της αποστολής να μεγαλώσει, καθώς, όπως φαίνεται, θα διεκδικήσουμε την πρόκριση και σε τρία ομαδικά αθλήματα: μπάσκετ και πόλο ανδρών και γυναικών. Όπως και να έχει, και για να μένουμε πιστοί στο Ολυμπιακό Πνεύμα, κάθε νέα συμμετοχή αθλητού στο Τόκιο αποτελεί μια πολύ σημαντική ελληνική νίκη!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή