Δεκατέσσερα νέα αμοιβαία κεφάλαια παρουσίασε η HSBC

Δεκατέσσερα νέα αμοιβαία κεφάλαια παρουσίασε η HSBC

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναλλακτική λύση στις χαμηλές αποδόσεις που δίνουν τα παραδοσιακά εργαλεία επένδυσης, όπως είναι τα κρατικά ομόλογα και οι προθεσμιακές καταθέσεις, τα επιτόκια των οποίων έχουν υποχωρήσει κοντά στο 0,40%, επιδιώκει να δώσει η HSBC μέσω 14 νέων αμοιβαίων κεφαλαίων εισοδήματος που διαθέτει στους πελάτες της.

Τα νέα αμοιβαία κεφάλαια εισοδήματος έχουν σχεδιαστεί από κορυφαίους επενδυτικούς οίκους, όπως Blackrock, Pimco, JP Morgan και Schroder και δίνουν τη δυνατότητα στους επενδυτές να εισπράττουν εισόδημα σε μετρητά απευθείας στον λογαριασμό τους. Ανάλογα με την επιλογή του προϊόντος, το μέρισμα διανέμεται ανά μήνα ή τρίμηνο.

Σε ειδική παρουσίαση των νέων προϊόντων που διαθέτει η HSBC, o επικεφαλής του τομέα λιανικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσίας κ. Στέλιος Πιρπινιάς σημείωσε ότι «η περίοδος των χαμηλών επιτοκίων που διανύουμε, περιορίζει αναπόφευκτα τα εισοδήματα που προέρχονται από τόκους καταθέσεων και ομόλογα». Είναι χαρακτηριστικό ότι ομόλογα 13 τρισ. ευρώ περίπου διαπραγματεύονται με αρνητικά επιτόκια. Κατανοώντας την ανάγκη διασφάλισης ενός ικανοποιητικού εισοδήματος από επενδύσεις, όπως εξήγησε «οι πελάτες της HSBC μπορούν να επιλέξουν εκείνα τα αμοιβαία κεφάλαια που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και στον χρονικό τους ορίζοντα, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα είσπραξης εισοδήματος και ενδεχομένως υπεραξίας».

Οπως εξήγησε ο διευθυντής προϊόντων της HSBC κ. Θοδωρής Γκίκος, τα συγκεκριμένα αμοιβαία κεφάλαια προσφέρουν πολλές επιλογές και μεγάλη διασπορά, καθώς καλύπτουν κατηγορίες επενδύσεων όπως μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα σε πολλές γεωγραφικές περιοχές  (Αμερική, Ευρώπη, Ασία). Το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι 3.000 ευρώ και διατίθενται σε ευρώ, λίρα Αγγλίας, αμερικανικό δολάριο και αυστραλιανό δολάριο. Τα νέα αμοιβαία κεφάλαια της HSBC, όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων κ. Απόστολος Παναγιώτου, στοχεύουν στην επίτευξη υψηλής μερισματικής απόδοσης, που διαμορφώνεται μεταξύ 2% έως και 5% και για τον λόγο αυτό τη διαχείρισή τους αναλαμβάνει μία ομάδα έμπειρων διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων ανά τον κόσμο, η οποία παρακολουθεί στενά τις επενδύσεις αυτές. 

Αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον ο κ. Πιρπινιάς σημείωσε ότι όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι δεν θα δούμε υψηλά επιτόκια τα προσεχή χρόνια. Η HSBC επιμένει στη διάθεση στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο –κοντά στο 3,5%– που σύμφωνα με τον επικεφαλής λιανικής της τράπεζας διασφαλίζουν ότι ο πελάτης επωφελείται από το ευνοϊκό περιβάλλον που διανύουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή