Αυτογκόλ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Αυτογκόλ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας, επαναφέροντας στην πρώτη γραμμή το Brexit, επιδίωκε με κάθε τρόπο χθες ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς η τελευταία γκάφα του, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ανέδειξε το προσφιλές στους Εργατικούς θέμα του εθνικού συστήματος Υγείας.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνταν και χθες κατά κόρον με την αδέξια αντίδραση του Συντηρητικού πρωθυπουργού, όταν δημοσιογράφος τον κάλεσε να κοιτάξει φωτογραφία που απεικόνιζε τετράχρονο αγόρι να βρίσκεται ξαπλωμένο στο πάτωμα διαδρόμου νοσοκομείου, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι. Το γεγονός ότι ο Τζόνσον απέφυγε να κοιτάξει τη φωτογραφία –μάλιστα, έχωσε στην τσέπη του το κινητό του δημοσιογράφου– χαρακτηρίστηκε σύμπτωμα έλλειψης ενσυναίσθησης από την πλευρά του, έστω και αν στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν εδραιωμένο προβάδισμα των Συντηρητικών ενόψει των αυριανών εκλογών, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον είχε πετύχει –ύστερα από μια προεκλογική εκστρατεία όπου, παραδόξως, είχε αποφύγει τις γκάφες– να θέσει στην πρώτη γραμμή του δημόσιου ενδιαφέροντος την τύχη του Brexit. Ωστόσο, το τελευταίο τριήμερο ενδέχεται να αφήσει διαφορετική γεύση στους ψηφοφόρους. Η εφημερίδα Daily Mirror, που υποστηρίζει τους Εργατικούς και δημοσίευσε τη φωτογραφία του άρρωστου αγοριού, επανήλθε χθες με άλλη φωτογραφία, εννεάμηνου κοριτσιού, ξαπλωμένου σε καρέκλα στα Επείγοντα, όπου βρισκόταν επί έξι ώρες. «Ιδού άλλη μία φωτογραφία που δεν θα θέλετε να κοιτάξετε, κύριε Τζόνσον» ήταν ο σχετικός τίτλος.

Αυτογκόλ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες-1

Σε χιουμοριστικό βίντεο που ανέβασε στο Twitter, ο Τζέρεμι Κόρμπιν απαντά σε μηνύματα που τον κατηγορούν ότι φοράει «κομμουνιστικό καπέλο».

Σε μια προφανή προσπάθεια αντιπερισπασμού, ο Τζόνσον ανέβασε στο Twitter χιουμοριστικό βίντεο που παρωδεί την ταινία «Love actually». Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να χτυπά την πόρτα ψηφοφόρου με πλακάτ που γράφει «Με λίγη τύχη, μέχρι τον επόμενο χρόνο θα έχουμε υλοποιήσει το Brexit, αν το κοινοβούλιο δεν μας εμποδίσει ξανά». Το δικό του χιουμοριστικό βίντεο ανέβασε στο Twitter ο Τζέρεμι Κόρμπιν, όπου απαντά σε επιθετικά μηνύματα που τον κατηγορούν ότι φορά «κομμουνιστικό καπέλο». «Τι πάει να πει κομμουνιστικό καπέλο; Εγώ φοράω ένα κασκέτο! Δεν έχω μαοϊκό ποδήλατο. Εχω απλώς ποδήλατο!» λέει ο ηγέτης των Εργατικών, δίπλα στο αναμμένο τζάκι.

Την ανεβασμένη διάθεσή του πρέπει να χάλασε, πάντως, ο σκιώδης υπουργός Υγείας των Εργατικών, Τζόναθαν Ασγουορθ, ο οποίος εκμυστηρεύθηκε σε δημοσιογράφο της συντηρητικής ιστοσελίδας Guido Fawkes την εκτίμησή του ότι το κόμμα του θα χάσει τις εκλογές επειδή οι ψηφοφόροι «δεν αντέχουν» τον Κόρμπιν. Ο ίδιος ο Ασγουορθ ισχυρίστηκε ότι αστειευόταν, αν και περισσότερο διασκέδασαν με το αστείο του οι Συντηρητικοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή