ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αργεντίνικο κοτόπουλο με σάλτσα τσιμιτσούρι

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Πουλερικά, Σάλτσες / Ζωμοί, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄ / Μαρινάρισμα: 1 ώρα / Ψήσιμο: 30΄-35΄
 

Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 1 κοτόπουλο 1.800 γρ., σε 4 ή 8 κομμάτια
  • 30 ml ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα

  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
  • τα φύλλα από 8-10 κλωναράκια θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό
  • 60 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 20 ml σάλτσα σόγιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 φύλλα δάφνης, φρέσκα ή ξερά
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό ή καυτερό


Διαδικασία

Ρίχνουμε τα υλικά για τη μαρινάδα στο μούλτι και χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν λείος πολτός.

Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το λάδι και το κοτόπουλο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.

Σκουπίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ψήνουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Συνοδεύουμε με σάλτσα τσιμιτσούρι (chimichurri), αργεντίνικης προέλευσης: Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1 σκελίδα σκόρδο, τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, 1-2 πιπεριές χαλαπένιο, φύλλα από 1/4 μάτσο δυόσμο, φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, 20 ml χυμό λάιμ, 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη, αλατοπίπερο. Ρίχνουμε 40 ml ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ