Αργεντίνικο κοτόπουλο με σάλτσα τσιμιτσούρι

Αργεντίνικο κοτόπουλο με σάλτσα τσιμιτσούρι

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄ / Μαρινάρισμα: 1 ώρα / Ψήσιμο: 30΄-35΄

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 κοτόπουλο 1.800 γρ., σε 4 ή 8 κομμάτια
  • 30 ml ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα

  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
  • τα φύλλα από 8-10 κλωναράκια θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό
  • 60 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 20 ml σάλτσα σόγιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 φύλλα δάφνης, φρέσκα ή ξερά
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό ή καυτερό

Διαδικασία

Ρίχνουμε τα υλικά για τη μαρινάδα στο μούλτι και χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν λείος πολτός.

Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το λάδι και το κοτόπουλο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.

Σκουπίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ψήνουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Συνοδεύουμε με σάλτσα τσιμιτσούρι (chimichurri), αργεντίνικης προέλευσης: Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1 σκελίδα σκόρδο, τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, 1-2 πιπεριές χαλαπένιο, φύλλα από 1/4 μάτσο δυόσμο, φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, 20 ml χυμό λάιμ, 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη, αλατοπίπερο. Ρίχνουμε 40 ml ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή