Νουντλς με σουσάμι, αυγό και πιπεριά Φλωρίνης

Νουντλς με σουσάμι, αυγό και πιπεριά Φλωρίνης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 15΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 300 γρ. νουντλς ρυζιού βερμιτσέλι
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 2 αυγά, χτυπημένα ελαφρώς
  • 2 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, χοντροκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου ή βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1/2 αβοκάντο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ta σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι (100 ml περίπου) από το νερό.

Σε ένα γουόκ ή σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε χωρίς λιπαρή ουσία το σουσάμι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Το αφαιρούμε και στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε τη 1 κουτ. σούπας λάδι. Ρίχνουμε τα αυγά και το 1 κουτ. γλυκού ξίδι.

Ανακατεύουμε, κομματιάζουμε τα αυγά (σαν να κάνουμε αυγά σκραμπλ) και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το αυγό.

Το αφαιρούμε και στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι.

Σοτάρουμε τις πιπεριές για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη σόγια σος, το υπόλοιπο ξίδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα νουντλς μαζί με το νερό τους, αλάτι, πιπέρι, το σουσάμι και το αυγό.

Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι, τον φρέσκο δυόσμο και το αβοκάντο και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή