ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπριζόλες κρασάτες

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Κρέας, Χοιρινό, Πιπεριές, Αλκοόλ, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 30΄
 

Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες σπάλας
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 πιπεριές κέρατο, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 20 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μπριζόλες ανά δύο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τες. 

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις πιπεριές, τη ρίγανη και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε τα ντοματίνια, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε. 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ