Πες, πες, κάτι θα μείνει

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kάπου μεταξύ Βεργίνας, Βέροιας και Αμφίπολης, στριμώχθηκε και μία παράγραφος για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Διαβάζοντάς την στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού –με το οποίο πληροφορηθήκαμε εν περιλήψει για τις επισκέψεις της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη σε μνημεία αυτών των περιοχών–, δεν γίναμε σοφότεροι όσον αφορά τη δεύτερη κρατική σκηνή της χώρας. Μείναμε με μια μεγάλη απορία. Διότι αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το ΚΘΒΕ ήταν διαφορετικά απ’ αυτά που… δεν γράφει αλλά υπονοεί η ανακοίνωση.

«Η υπουργός συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, και στελέχη του ΥΠΠΟΑ, πραγματοποίησε εκτενή σύσκεψη στο ΚΒΘΕ.  Η πρόεδρος, καθηγήτρια  Γιάννα Καρύμπαλη, τα μέλη του Δ.Σ., ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Κολοβός και στελέχη του ΚΘΒΕ τους ενημέρωσαν για τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του θεάτρου, τα οποία εντάθηκαν την τελευταία πενταετία». Τι εντάθηκε την τελευταία πενταετία; Γιατί δεν μας το αποκαλύπτουν να διαλυθεί η «πλάνη» μας;

Διότι αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η προηγούμενη διοίκηση του ΚΘΒΕ παρέλαβε ένα θέατρο με χρέη που ανέρχονταν σε περίπου 8,5 εκατομμύρια ευρώ και το παρέδωσε απαλλαγμένο από τα περισσότερα βαρίδια του, κάνοντας χρήση των έκτακτων επιχορηγήσεων του ΥΠΠΟ. Γνωρίζουμε επίσης πως οι καλλιτεχνικές επιλογές έφεραν αύξηση κατά 50% στον αριθμό των εισιτηρίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια και 38% σε επίπεδο εισπράξεων. Δεν ισχύουν όλα αυτά;

Αν όχι, τότε είναι κρίμα για την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, να μπαίνει στη λογική του «πες, πες, κάτι θα μείνει». Δεν έχει ανάγκη να το κάνει. Ο ρόλος της δεν είναι να δημιουργεί σκιές αλλά το αντίθετο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή