Η Νέα Υόρκη των ’80s… πάντα νέα

Η Νέα Υόρκη των ’80s… πάντα νέα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κέντρο Καλών Τεχνών των Βρυξελλών, BOZAR χάριν ευκολίας, παρουσιάζει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του εμβληματικού Αμερικανού καλλιτέχνη Κιθ Χέρινγκ. Φίλος και συνεργάτης του Αντι Γουόρχολ και του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, ο Χέρινγκ υπήρξε μια μοναδική φυσιογνωμία της  νεοϋορκέζικης σκηνής της δεκαετίας του 1980. Χάρη στο απολύτως διακριτό του ύφος, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της κυρίαρχης ποπ αντι-κουλτούρας που δόξασαν τα ’80s.

Δεν υπάρχει κανείς που να μην αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά ζωγραφικά μοτίβα του Χέρινγκ: σκυλιά που δαγκώνουν, μωρά που μπουσουλάνε και λουκάνικα που πετάνε. Αντλούσε την έμπνευση του από τον εξπρεσιονισμό, την ιαπωνική καλλιγραφία και τους street-artists της πόλης του. Το απολύτως προσωπικό του στυλ, που μοιάζει απλό και «παιδικό», ενσωματώνει στην πραγματικότητα όλα τα στοιχεία του πολιτισμού της εποχής του, από τα διαστημικά ταξίδια έως τα βίντεο παιχνίδια και τη μουσική χιπ-χοπ.

Διάρκεια έκθεσης έως 19/4/20.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή