H COSMOTE TV δίνει τον «Λόγο» στους φοιτητές

H COSMOTE TV δίνει τον «Λόγο» στους φοιτητές

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζοντας την παράδοση της σε ποιοτικά ντοκιμαντέρ, η COSMOTE TV παρουσιάζει μια πρωτότυπη σειρά 15 εκπομπών, που τιτλοφορούνται «Λόγος – Αντίλογος»  και έχουν ως «ήρωες» εκπροσώπους της νέας γενιάς. Οκτώ φοιτητικές ομάδες συμμετέχουν σε αγώνες αντιλογίας, οι οποίοι τους επιτρέπουν να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στην λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων, τη συνεργασία και την κριτική. Παράλληλα, επωμίζονται το καθήκον να «εκπαιδεύσουν» όλους εμάς με απλά μαθήματα δημοκρατίας, θυμίζοντας μας πως πυρήνας του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι ο διάλογος και η μετριοπαθής ανταλλαγή επιχειρημάτων μακριά από προκαταλήψεις και φανατισμούς, αλλά και πως, σε μία συζήτηση, το να ακούς προσεκτικά τον συνομιλητή σου είναι εξίσου σημαντικό με το να χειρίζεσαι σωστά τον λόγο.

Η θεματολογία των εκπομπών κυμαίνεται από ζητήματα, που ταλανίζουν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, όπως το πανεπιστημιακό άσυλο ή διαχείριση της μαζικής εισόδου προσφύγων στην χώρα, έως μεγάλα, διαχρονικά ερωτήματα, τα οποία απασχολούν τους ανθρώπους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, όπως το δικαίωμα στην ευθανασία ή η «βελτίωση» του είδους μας με τη βοήθεια της ευγονικής. Αξίζει να προσθέσουμε πως διαγωνιζόμενες ομάδες δεν επιλέγουν τη θέση που θα υπερασπιστούν, αλλά τους ανατίθεται να υποστηρίξουν τον «Λόγο» ή τον «Αντίλογο» ύστερα από κλήρωση, ενώ μία τριμελής επιτροπή απαρτιζόμενη από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και επιστήμονες αναλαμβάνει να τους αξιολογήσει με βάση τα κριτήρια της Μεθοδολογίας της Επιχειρηματολογίας, της Δομής, της Ομαδικότητας, του Ύφους , της Συμμετοχής και της Αντιλογίας.

Στη σειρά ντοκιμαντέρ θα λάβουν μέρος φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Deree – The American College of Greece, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και μια ομάδα φοιτητών που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Πρεμιέρα από 17/12 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY

H COSMOTE TV δίνει τον «Λόγο» στους φοιτητές-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή