Περιορισμένα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρά κέρδη έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να μάθουν ποιες θα είναι οι εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας και η έκβαση των εκλογών, σήμερα, στη Βρετανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 έκλεισε χθες με άνοδο 0,22%, ενώ στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης ο δείκτης IBEX 35 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,77%, χάρη στην άνοδο της μετοχής της Inditex κατά 5,2%. Η μετοχή της JD Sports κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από τις μετοχές του πανευρωπαϊκού δείκτη, κατά 9,5%, αφότου ο μεγαλύτερος μέτοχός της, η Pentland, πούλησε μερίδιο που κατείχε. Η εξέλιξη αυτή διέγραψε τα κέρδη που σημείωνε μέχρι εκείνη τη στιγμή ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος έκλεισε τελικά ουσιαστικά αμετάβλητος.

Αντιθέτως, ο δείκτης FTSE 250, στον οποίο περιλαμβάνονται εταιρείες με πωλήσεις κυρίως στη Βρετανία, έκλεισε με πτώση 0,6% καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περιορίζεται το προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών. Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και οι Τόρις κατακτήσουν μεν την πλειοψηφία των εδρών αλλά με μικρό αριθμό, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε παράταση της αβεβαιότητας σχετικά με το Brexit.

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης DAX έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,6%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,22%.

Στη Wall Street, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στον εμπορικό πόλεμο καθώς πλησιάζει απειλητικά η προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου, οπότε θα επιβληθούν αυτόματα επιπλέον δασμοί σε κινεζικά προϊόντα, εκτός και αν παρέμβει αποτρεπτικά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Πρέπει να είναι κανείς επιφυλακτικός, διότι έχουμε ακούσει διάφορα νέα και τελικά υπήρξε αύξηση των δασμών. Οπότε σαφώς και δεν έχουμε ακόμη αποφύγει σημαντικά προβλήματα στο θέμα του εμπορίου», εξηγεί στο Reuters o Σκοτ Μπράουν, επικεφαλής οικονομολόγος της Raymond James. Ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones υποχωρούσε χθες βράδυ κατά 0,16%, κυρίως εξαιτίας της υποχώρησης της μετοχής της Boeing κατά 1%, αφότου η αμερικανική Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπλοΐας ανακοίνωσε ότι τα 373 ΜΑΧ δεν πρόκειται να επιστρέψουν στους αιθέρες πριν από το τέλος του έτους. Ο δείκτης S&P 500 ενισχυόταν κατά 0,06% και ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq εμφάνιζε τα υψηλότερα κέρδη, κατά 0,13%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή