Εσοδα 7 δισ. για τον όμιλο Inditex το γ΄ τρίμηνο

Εσοδα 7 δισ. για τον όμιλο Inditex το γ΄ τρίμηνο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κερδών, κατά 14%, στο 1,17 δισ. ευρώ και έσοδα ύψους 7 δισ. ευρώ κατέγραψε η εταιρεία Inditex, μητρική της Zara, το τρίτο τρίμηνο. Την ίδια στιγμή, τα αποθέματα ρούχων της εταιρείας μειώθηκαν κατά 5% τους τελευταίους εννέα μήνες έως και τον Οκτώβριο παρότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 7,5% το ίδιο διάστημα, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί και στον επιτυχημένο τρόπο που έχει εντάξει την τεχνολογία στη δραστηριότητά της. Η δε αύξηση της κερδοφορίας της σημειώθηκε σε μια περίοδο που άλλες μεγάλες αλυσίδες ενδυμάτων δυσκολεύονται να σημειώσουν αντίστοιχη πορεία.

Εκτός όμως από την ισχυρή αύξηση των κερδών της, η μείωση του stock της θεωρείται δύσκολο επίτευγμα. Αυτό γιατί κάθε φορά που τα ενδύματα πωλούνται άμεσα, η αντίστοιχη αναπλήρωσή τους πρέπει να γίνει γρήγορα. Ετσι, εάν αυτή η τάση κάποια στιγμή αναστραφεί, υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερου αποθέματος σε εμπόρευμα στην αγορά (oversupply). Οπως αναφέρει το Bloomberg, το απόθεμα εμπορεύματος της H&M αγγίζει τα 4,4 δισ. δολ. «Κλειδί» λοιπόν για την επιτυχή διαχείριση και των αποθεμάτων της αποτελεί η συσκευή RFID, μέσω της οποίας η Ζara καταφέρνει να επισπεύδει τις παραδόσεις αφήνοντας τους υπαλλήλους της να αφιερώνονται στους πελάτες.

Επιπλέον, έχει αρχίσει να συγχωνεύει το δίκτυο καταστημάτων της ανοίγοντας νέα μεγάλα καταστήματα σε περιοχές όπως το Μπιλμπάο.

Εκεί η εταιρεία μετρούσε 4 μικρές μπουτίκ. «Ο χαμηλός αριθμός αποθεμάτων μάς επιτρέπει να μη δεσμευόμαστε. Ετσι συνεχίζουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν», ανέφερε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές ο πρόεδρος της Inditex, Πάμπλο Ισλα. Ο κ. Ισλα μάλιστα πρόσθεσε ότι το νέο κατάστημα Zara στο Μπιλμπάο καταγράφει περισσότερες πωλήσεις από τα τέσσερα που υπήρχαν στην περιοχή, μολονότι ο χώρος είναι μικρότερος.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων κατά 6% το τρέχον έτος, η μετοχή της σημείωσε άνοδο 2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή