Η Apple παρουσίασε τον νέο αναβαθμισμένο, αλλά και ιδιαίτερα ακριβό, Mac Pro

Η Apple παρουσίασε τον νέο αναβαθμισμένο, αλλά και ιδιαίτερα ακριβό, Mac Pro

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Apple ξεκίνησε από την Τρίτη τη διάθεση του νέου επαγγελματικού επιπέδου υπολογιστή της Mac Pro, η τιμή του οποίου αρχίζει από 6.599 ευρώ στην ιρλανδική ιστοσελίδα της Apple (στην ελληνική ιστοσελίδα δεν είναι ακόμη εφικτή η αγορά αλλά και η διαμόρφωσή του). Χωρίς οθόνη και λογισμικό. Με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τιμή, είναι σαφές πως ο Mac Pro απευθύνεται σε επαγγελματίες όπως σχεδιαστές γραφικών και φωτογράφους.

Η Apple αναβάθμισε τον Mac Pro εφέτος έπειτα από έξι χρόνια, φιλοδοξώντας να ξανακερδίσει επαγγελματίες που μέχρι πριν από λίγα χρόνια χρησιμοποιούσαν τους υπολογιστές γραφείου της εταιρείας αλλά πλέον δελεάζονται και από τις προτάσεις της Microsoft όπως το Surface Studio 2. Στην αρχική του διαμόρφωση με τιμή 6.599 ευρώ (5.999 δολάρια στην αμερικανική αγορά), ο Apple Mac Pro προφέρει οκταπύρηνο επεξεργαστή Intel Xeon W χρονισμένο στα 3,5 Ghz. Επίσης μνήμη RAM 32 GB DDR 4 EEC και κάρτα γραφικών Radeon Pro 580X με μνήμη 8GB GDDR5. Ωστόσο, ο σκληρός δίσκος έχει χωρητικότητα μόλις 256 GB. Τουλάχιστον είναι SSD. Στην προαναφερθείσα τιμή ο αγοραστής θα λάβει mouse αλλά και πληκτρολόγιο. Οχι όμως οθόνη. Αν επιθυμεί μπορεί κάποιος να αγοράσει την εξαιρετική νέα οθόνη 32 ιντσών της Apple, ονόματι Pro Display XDR, με ανάλυση 6Κ και αρχική τιμή 5.599 ευρώ. Αν θέλει και ένα σταντ για την οθόνη θα πρέπει να επενδύσει ακόμη 1.099 ευρώ. Μέχρι στιγμής ο λογαριασμός ανέρχεται στις 12.198 ευρώ. Ωστόσο, για πολλούς επαγγελματίες που επεξεργάζονται βίντεο τα παραπάνω χαρακτηριστικά του Mac Pro δεν είναι επαρκή (ιδιαίτερα ο σκληρός δίσκος). Αν επιθυμεί να διαμορφώσει τον κορυφαίο Mac Pro, ο λογαριασμός θα υπερβεί τις 50.000 ευρώ. Η πολύ υψηλή τιμή έκανε ορισμένους καταναλωτές να εκφράσουν ορισμένες επιφυλάξεις.

Αν επιλέξει κανείς την ισχυρότερη διαμόρφωση επεξεργαστή για τον Mac Pro θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 8.400 ευρώ για να εξοπλίσει τον υπολογιστή του με επεξεργαστή Intel Χeon W με 28 πυρήνες. Η επιλογή επεξεργαστή με 24 πυρήνες (επιπλέον 7.200 ευρώ) ή 28 πυρήνες είναι αναγκαστική αν θέλει να αυξήσει τη μνήμη RAM του Mac Pro στο 1,5 TB από τα 32 GB που είναι η αρχική διαμόρφωση. Αν το αποτολμήσει, σίγουρα θα το θυμάται καθώς θα του κοστίσει επιπλέον 30.000 ευρώ.

Αν θελήσει ο καταναλωτής να εξοπλίσει τον νέο του υπολογιστή με την ισχυρότερη κάρτα γραφικών που μπορεί να υποστηρίζει ο Mac Pro (διπλή Radeon Pro Vega II Duo) θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να πληρώσει ακόμη 12.960 ευρώ. Η αύξηση του αποθηκευτικού χώρου του Mac Pro στα 4 TB κοστίζει επιπλέον 1.680 ευρώ. Η προσθήκη ορισμένων ακόμη αξεσουάρ, το ατσάλινο κουτί με ροδάκια κοστίζει 480 ευρώ, και λογισμικού αυξάνει τον λογαριασμό στις 62.517,99 ευρώ. Χωρίς οθόνη. Αν θα ευοδωθεί η προσπάθεια της Apple να ξανακερδίσει πολλούς επαγγελματίες με τον νέο της Mac Pro μένει να αποδειχθεί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή