Κοκαΐνη… αντί χιονιού σε χριστουγεννιάτικα πουλόβερ στα Walmart

Κοκαΐνη… αντί χιονιού σε χριστουγεννιάτικα πουλόβερ στα Walmart

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΡΟΝΤΟ. Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Walmart του Καναδά για την πώληση χριστουγεννιάτικου πουλόβερ με τη φράση «Ας χιονίσει» και την εικόνα ενός εμφανώς διαταραγμένου Αη Βασίλη να στέκεται δίπλα σε γραμμή κοκαΐνης.

Στην περιγραφή του προϊόντος στο Διαδίκτυο, οι πελάτες μπορούσαν να διαβάσουν: «Ολοι γνωρίζουμε πώς δημιουργείται το χιόνι. Είναι λευκό, αφράτο, ενώ το καλύτερο χιόνι προέρχεται από τη Νότια Αμερική. Αυτό δεν είναι καλό για τον Αγιο Βασίλη, που ζει μακριά, στον Βόρειο Πόλο. Γι’ αυτό, ο Αγιος χρειάζεται να απολαύσει τη στιγμή που πιάνει στα χέρια του χιόνι πρώτης διαλογής από την Κολομβία. Το κόβει σε τέλειες γραμμές και ρουφάει με πάθος για να μυρίσει το άρωμα του χιονιού». Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η λεζάντα για το πουλόβερ υποχρέωσαν τη Walmart να απολογηθεί γραπτώς στους πελάτες της. «Τα πουλόβερ αυτά, που πωλούνται από ξεχωριστή επιχείρηση στα καταστήματα Walmart, δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες της επιχείρησής μας και δεν έχουν θέση στην ιστοσελίδα μας. Ζητούμε συγγνώμη για ενδεχόμενη ενόχληση που αυτά προκάλεσαν στους πελάτες μας», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Την ίδια ώρα, άγνωστος φόρεσε καπέλα καουμπόη σε περιστέρια του Λας Βέγκας, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που κατέγραψε το περιστατικό σε βίντεο, στις 5 Δεκεμβρίου. «Το βίντεο κυκλοφόρησε ταχύτατα. Την επόμενη ημέρα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μου ζητούσαν να το αγοράσουν», λέει ο 26χρονος κάτοικος του Λας Βέγκας, Μπόμπι Λι.

Παρότι ο Λι επέμεινε ότι δεν γνωρίζει τον «δράστη» της αμφίεσης των περιστεριών, επισήμανε μια περίεργη σύμπτωση: Την ημέρα καταγραφής των περιστεριών με τα καπέλα, το Λας Βέγκας φιλοξενούσε τους τελικούς αγώνες ροντέο. Σε ανακοίνωσή της, η ένωση επαγγελματιών ροντέο αρνήθηκε κάθε ανάμειξη με το περιστατικό, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης.

Οργανώσεις προστασίας των ζώων επικοινώνησαν με τον κ. Λι, ζητώντας του να παρακολουθεί το σημείο για τον εντοπισμό του δράστη. Η επικεφαλής της οργάνωσης προστασίας πτηνών Lofty Hopes, Μαρία Χίλμαν, αποκάλυψε ότι δεύτερος μάρτυρας κατέγραψε την παρουσία περιστεριού με καπέλο σε δρόμο του Λας Βέγκας. Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Λας Βέγκας ανέφερε ότι το ζήτημα δεν απασχολεί –για την ώρα– τις διωκτικές υπηρεσίες.

Στο Διαδίκτυο, όμως, πολλοί χρήστες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τύχη των πτηνών και για το πώς τα καπέλα παραμένουν κολλημένα στα κεφάλια των περιστεριών. Ο ορνιθολόγος του Πανεπιστημίου Κορνέλ, Τσαρλς Ουόλκοτ, ο οποίος μελετά το κοινό περιστέρι εδώ και 30 χρόνια, πάντως, λέει: «Διασκέδασα με το βίντεο και πιστεύω ότι τα περιστέρια με τα καπέλα είναι πολύ χαριτωμένα. Δεν εκτιμώ ότι τα πτηνά υπέστησαν βασανισμό. Τα καπέλα μοιάζουν αρκετά ελαφρά και δεν επιβαρύνουν τα πουλιά στην πτήση τους. Τα περιστέρια αυτά είναι ευτυχισμένα, όπως εγώ τα βλέπω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή