Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι περίεργο να βλέπει κανείς το όνομα του Εντ Σίραν (φωτ.) στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ. Μάλιστα, είναι τόσο πολλές οι εβδομάδες που ο Σίραν μονοπωλεί την πρώτη θέση –για την ακρίβεια, πρόκειται για 79 εβδομάδες– που η ίδια η εταιρεία που συνθέτει τον πίνακα των τσαρτς, η Official Charts Company, ονόμασε τον διάσημο τραγουδιστή του «The Shape of you» καλλιτέχνη της δεκαετίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα άλμπουμ του Σίραν βρέθηκαν στην κορυφή των τσαρτ για 41 εβδομάδες συνολικά και τα σινγκλ του για 31.

(…) H εικονιζόμενη της φωτογραφίας είναι μια γυναίκα – μυστήριο. Πράγματι, ο πίνακας «Portrait of a Lady» χάθηκε και βρέθηκε, πριν από λίγες ημέρες, με μυστήριο τρόπο. Ο πίνακας του Γκούσταβ Κλιμτ εκλάπη από μια ιταλική γκαλερί το 1997 και βρέθηκε τυχαία από έναν κηπουρό σε μυστική κρύπτη σε έναν από τους εξωτερικούς τοίχους της ίδιας γκαλερί 22 χρόνια μετά. Ο πίνακας θεωρείται μοναδικός, διότι ο καλλιτέχνης θεωρείται ότι ζωγράφισε το πορτρέτο πάνω από μια άλλη εικόνα και αν ισχύει, θα είναι ο μόνος διπλός Κλιμτ.

(…) Καθόλου άσχημα δεν τα πήγε «Ο Ιρλανδός» την πρώτη εβδομάδα της προβολής του στο Netflix. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η φειδωλή σε παρόμοια μεγέθη πλατφόρμα, την ταινία του Σκορσέζε με τους Ρόμπερτ ντε Νίρο και Τζο Πέσι είδαν 26 εκατομμύρια λογαριασμοί. Πάντως, η Σάντρα Μπούλοκ με το θρίλερ «Bird Box» είχε σκοράρει 40 εκατομμύρια θεάσεις σε επτά ημέρες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή