To έγγραφο που κατέθεσε ο Ιω. Αγγελής

To έγγραφο που κατέθεσε ο Ιω. Αγγελής

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ύπαρξη εγγράφου της αμερικανικής πλευράς, όπου σημειώνεται ότι ουδεμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου, παρά μόνον ιατρών, προκύπτει στην υπόθεση Novartis, αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες κατά το χθεσινό, δεύτερο μέρος της κατάθεσής του στην Προανακριτική της Βουλής ο κ. Ι. Αγγελής. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να μίλησε για σοβαρές ανεπάρκειες της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο, είπε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι ανησυχεί επειδή ξέρει την αλήθεια και διότι γνωρίζει τι έχει κάνει.

Κληθείς να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων αναφορικά με τη στάση της κ. Τουλουπάκη στις υποθέσεις των πολιτικών προσώπων, ο κ. Αγγελής φέρεται να επισήμανε ότι με «υποθέσεις», με «αν» και με «εφόσον» δεν ασκείται δίωξη και πως πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Για την περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά ειδικότερα, φέρεται να αναφέρθηκε σε έναν διάλογο που είχε με την εισαγγελέα Διαφθοράς. Ειδικότερα ότι του είπε πως για εκείνη είναι αρκετή η κατάθεση μάρτυρα πως κάποιος πήγε με μια βαλίτσα στο Μαξίμου και συνεπώς πρέπει να τα πήρε (ενν. τα χρήματα ο πρώην πρωθυπουργός) με τον ίδιο να της απαντά: Μόνο με αυτό θα τον κατηγορήσεις; Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα. Αυτά δεν συνιστούν ούτε καν ένδειξη για να ασκηθεί ποινική δίωξη. Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, τότε την είχε προειδοποιήσει ότι θα προσφύγει για κατάχρηση εξουσίας.

Σε ανάλογο κλίμα μίλησε και για την περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου και για βίντεο που –όπως ισχυρίζεται ότι του είπε η κ. Τουλουπάκη– υπήρχε και τον ενοχοποιούσε για «δωράκι» 100.000 ευρώ. Επειτα από επίμονο αίτημά του να δει και εκείνος το υλικό, η κ. Τουλουπάκη υποστήριξε –σύμφωνα με όσα είπε χθες– ότι είχε κάνει λάθος και αφορούσε άλλο πρόσωπο. Αναλόγως μίλησε ο κ. Αγγελής και για το περιεχόμενο κατάθεσης άλλου μάρτυρα, ο οποίος εξέφραζε απλώς την εκτίμηση πως ένας άλλος πολιτικός δεν μπορεί να πήρε κάτω από 200.000 ευρώ.

Δεν μπορείς να ασκήσεις ποινική δίωξη με τέτοιες καταθέσεις, αυτό το ξέρει και ο πάρεδρος που μόλις βγήκε από τη σχολή δικαστών, συμπλήρωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής.

Σε συνέχεια αυτών είναι που ο μάρτυρας στη χθεσινή κατάθεσή του είπε πως η κ. Τουλουπάκη είναι ανεπαρκής, υπογραμμίζοντας ότι αυτός είναι ο χειρότερος βαθμός που μπορεί να πάρει ένας δικαστής. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, επισήμανε και πως ο φάκελος στη Βουλή έπρεπε να σταλεί αμέσως μόλις ακούστηκε όνομα πολιτικού και πως κακώς υπήρξε καθυστέρηση από τον Νοέμβριο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή