Δεκατρείς συλλήψεις σε Ιταλία και Ελλάδα για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Δεκατρείς συλλήψεις σε Ιταλία και Ελλάδα για παράνομη μεταφορά μεταναστών

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι αστυνομικές δυνάμεις της Ιταλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποιούν ευρεία επιχείρηση κατά της παράνομης μεταφοράς μεταναστών από την Ελλάδα στην περιοχή Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχουν εκδοθεί δεκατρία εντάλματα σύλληψης, επτά στην Ιταλία και έξι στην Ελλάδα. Η επιχείρηση, στην οποία συμμετέχει και η Europol, μαζί με την Ιταλική Διεύθυνση Κατά της Μαφίας, ονομάστηκε Σεστάντε.

Οι έρευνες διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο και απέδειξαν ότι υπήρχαν οργανώσεις, που ειδικεύονταν στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Ελλάδα στο Σαλέντο της νότιας Ιταλίας, οι οποίες ήταν σε διαρκή επαφή. Υπολογίζεται ότι τους τελευταίους μήνες τα μέλη τους μετέφεραν στην Ιταλία εκατοντάδες άτομα, απαιτώντας την καταβολή τουλάχιστον 6.000 από κάθε μετανάστη.

Στην Ιταλία, αυτές οι αφίξεις είχαν ονομαστεί «αποβιβάσεις-φαντάσματα» και οι εισαγγελείς της πόλης Λέτσε κατάφεραν, με συνεχείς προσπάθειες, να ξετυλίξουν αυτό το παράνομο νήμα και να αποδώσουν τις σχετικές ευθύνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή