JAEGER-LECOULTRE Master Ultra Thin Perpetual

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η complication του perpetual calendar, δηλαδή του μηχανισμού διηνεκούς ημερολογίου που αναγνωρίζει πόσες ημέρες έχει ο κάθε μήνας και ρυθμίζει αυτόματα την ημερομηνία ακόμη και όταν το έτος είναι δίσεκτο και ο Φεβρουάριος έχει 29 ημέρες, είναι από τις πιο απαιτητικές και δύσκολες στην εκτέλεσή τους στην ωρολογοποιία. Γι’ αυτό και τη συναντούμε κυρίως στις συλλογές παραδοσιακών οίκων με μεγάλη ιστορία και εξειδίκευση στους μηχανισμούς υψηλής πολυπλοκότητας. Η Jaeger-LeCoultre είναι ένας από αυτούς. Με ιστορία που ξεκινά το 1833, η Grande Maison δημιουργεί επί 186 συναπτά έτη μικρά αριστουργήματα για τον καρπό και έχει στη φαρέτρα της πάνω από 1.200 μηχανικούς μηχανισμούς. Αυτό που προκαλεί έκπληξη στο Master Ultra Thin Perpetual είναι η διακριτική του κομψότητα και η απλότητα σχεδίασης παρά το γεγονός ότι κρύβει μέσα του έναν υψηλών προδιαγραφών περίπλοκο μηχανισμό. Επιπλέον, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς και από το όνομά του, είναι και εξαιρετικά λεπτό στον καρπό, γεγονός που μεγεθύνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του ρολογιού.

JAEGER-LECOULTRE Master Ultra Thin Perpetual-1

Το Master Ultra Thin Perpetual έχει κλασική διάμετρο 39 mm και πάχος μόλις 9,2 mm που για perpetual calendar αποτελεί εντυπωσιακή επίδοση. Η κάσα του είναι από ροζ χρυσό 18Κ, στεγανή μέχρι 50 μέτρα, και περικλείει ένα εξαιρετικά ευανάγνωστο καντράν σε ματ ανοιχτό μπεζ χρώμα με επίχρυσες σφηνοειδείς ενδείξεις των ωρών και χρυσούς δείκτες τύπου Dauphine.

JAEGER-LECOULTRE Master Ultra Thin Perpetual-2

Οι ενδείξεις του διηνεκούς ημερολογίου αναπτύσσονται σε τρία βοηθητικά καντράν: η ημερομηνία στο 3, ο μήνας στο 6 και η ημέρα της εβδομάδας στο 9 ενώ ακριβώς από κάτω εμφανίζεται σε παραλληλόγραμμο παράθυρο η ένδειξη του έτους.

JAEGER-LECOULTRE Master Ultra Thin Perpetual-3

Σε περίοπτη θέση στο 12 παρουσιάζεται η ένδειξη φάσεων της Σελήνης, η οποία παραδοσιακά συμπληρώνει τα ρολόγια με perpetual calendar.

JAEGER-LECOULTRE Master Ultra Thin Perpetual-4

Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική που «περιορίζει» αυτή την ένδειξη σε κάποιο υποκαντράν σε συνδυασμό με κάποια άλλη ένδειξη, οι σχεδιαστές της Jaeger-LeCoultre επέλεξαν να την αναδείξουν με απλότητα και διακριτικότητα, μόνη της, στην κορυφή του καντράν. Στην περιφέρεια του καντράν μικρές χρυσές κουκκίδες σηματοδοτούν τα λεπτά.

JAEGER-LECOULTRE Master Ultra Thin Perpetual-5

Στο εσωτερικό κρύβεται ένας εξαιρετικός manufacture μηχανισμός, ο αυτόματος Jaeger-LeCoultre Calibre 868/1, ο οποίος αποτελείται από 336 εξαρτήματα, «χτυπά» με 28.800 ταλαντώσεις την ώρα και έχει πάχος μόλις 4,72 mm. Και επειδή πρόκειται για μηχανισμό υψηλής ωρολογοποιίας, έχει έξοχο φινίρισμα ακόμη και στην παραμικρή του λεπτομέρεια, με διακόσμηση των επιφανειών και των γεφυρών σε μοτίβα Côte de Genève και pèrlage, και γυαλισμένα, μπιζουτέ τελειώματα όλων των μερών.

JAEGER-LECOULTRE Master Ultra Thin Perpetual-6

Ένα φίνο λουράκι από αυθεντικό δέρμα αλιγάτορα ολοκληρώνει το άρτιο σύνολο. Το Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Perpetual συνοδεύεται από εγγύηση έως 8 έτη και η τιμή του είναι 32.800 €.

 

Μία μικρή γεύση του ρολογιού στο video που ακολουθεί…

Διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020, www.kessaris.gr)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή