Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ηττα… εντός προγράμματος

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ηττα… εντός προγράμματος

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μέρες της Ευρωλίγκας που ο Ολυμπιακός πήγαινε στη Μαδρίτη και «λύγιζε», τουλάχιστον, στις τελευταίες φάσεις έχουν περάσει στο παρελθόν…

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 93-77 από τη Ρεάλ, αποδεχόμενοι τη… μοίρα τους και απόντος του αρχηγού Σπανούλη, ουδείς δεν είχε ηγετική διάθεση και σθένος για κάτι καλύτερο.

Η Ρεάλ έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα, έπαιξε σε μια σταθερή και μεγαλύτερη ταχύτητα από τον Ολυμπιακό και περιόρισε τον αντίπαλό της, σε ρόλο κομπάρσου. Οι Μαδριλένοι, αντιλαμβανόμενοι ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να την απειλήσει από την περιφέρεια, «έκλεισαν» τη ρακέτα τους και περιόρισαν τους ψηλούς παίκτες των «ερυθρολεύκων» που αποτέλεσαν στο πρώτο ημίχρονο (41-30) την πιο αξιόπιστη «πηγή» επιθετικής παραγωγικότητας.

Ηταν θέμα χρόνου για τη Ρεάλ να σταθεροποιήσει τη διαφορά του σκορ στους 20 πόντους, καθώς δεν υπήρχε αντίδραση από τους φιλοξενούμενους, ούτε από την άμυνά τους και ενώ συνεχίστηκε η επιθετική υποτονικότητά τους. Ο Ολυμπιακός, συγκριτικά με την απόδοση που είχε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έπαιξε χωρίς πάθος και με έλλειψη κινήτρου, απέναντι στη «βασίλισσα», ενώ δεν έδειξε να είχε κίνητρο αμφισβήτησης της δεδομένης ανωτερότητας των γηπεδούχων.

Και στο μπάσκετ, αν η ομάδα που είναι θεωρητικά καλύτερη πριν από το τζάμπολ, το αποδείξει και στον αγώνα, χωρίς να υπάρχουν… αντιρρήσεις, το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο. Το συν 24 (72-48), ύστερα από 30 λεπτά αγώνα, έδειξε ότι το τελευταίο δεκάλεπτο θα ήταν τυπική διαδικασία για τη δέκατη νίκη της Ρεάλ και την όγδοη ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

ΡΕΑΛ: Κοζέρ 18 (2), Ράντολφ 15 (4), Φερνάντεθ 10 (2), Καμπάτσο 15 (3), Λαμπροβίτολα, Ντέκ 2, Κάρολ 4, Ταβάρες 6, Μίκι 8 (1), Τόμπκινς 12 (2), Τέιλορ 3 (1). 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάντερ 3, Ρότσεστι 11 (1), Μπάλνγουιν, Πολ 3 (1), Κόνιαρης 6 (2), Τσέρι 12 (2), Μιλουντίνοφ 6, Βεζένκοφ 12 (2), Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 2, Ρούμπιτ 5, Ρίντ 11.

Aπέναντι στην ακριβότερη ομάδα της φετινής Ευρωλίγκας, την Μπαρτσελόνα, που έχει τη μεγαλύτερη πληρότητα και ποιότητα παικτών (Μίροτιτς, Αμπρινες, Τόμιτς, Κλαβέρ, Χίγκινς, Ντέιβις, Ντιλέινι), η αποστολή του Παναθηναϊκού στον σημερινό αγώνα είναι εξ ορισμού δύσκολη, αλλά η νίκη δεν είναι ανέφικτη. Οι «πράσινοι» προέρχονται από σερί τριών νικών, έχουν φτάσει τις οκτώ και αν φύγουν νικητές από την έδρα των «Μπλαουγκράνα», θα κάνουν μεγάλο βαθμολογικό άλμα.

«Εχει πολύ ταλέντο, είναι σκληρή ομάδα, πασάρει εξαιρετικά και παίζει τέλεια από τη θέση 5 στην επίθεση. Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να παίξουμε εξαιρετικό μπάσκετ για να πάρουμε τη νίκη. Εμείς είμαστε μια κοντή ομάδα», δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Σβέτισλαβ Πέσιτς υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός έχει συνεχή ανοδική πορεία και παίζει με μεγαλύτερο πάθος μετά την επιστροφή του Πιτίνο.

Τα αποτέλεσματα της 13ης αγωνιστικής: Φενέρμπαχτσε – Αναντόλου Εφές 73-81, Μακάμπι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 90-80, Χίμκι – Αλμπα 104-87 και Ερυθρός Αστέρας -Μπασκόνια 64-72. Το σημερινό πρόγραμμα: Ζαλγκίρις -Βαλένθια, Μπάγερν – Ζενίτ, Βιλερμπάν – Αρμάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή