Aναδιάρθρωση χρέους εκ νέου για Αργεντινή

Aναδιάρθρωση χρέους εκ νέου για Αργεντινή

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάρτιν Γκουτζμάν, νέος υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής και μέλος της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης Φερνάντες, ετοιμάζεται να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους και δανειστές του Μπουένος Αϊρες, από τους οποίους θα ζητήσει πίστωση χρόνου, αλλά και με το ΔΝΤ για τη σύναψη νέου δανείου.

Ελπίδα

Στην πρώτη του δημόσια ομιλία ως υπουργός Οικονομικών, ο Γκουτζμάν εξέφρασε την ελπίδα πως οι επενδυτές θα κατανοήσουν πως η Αργεντινή είναι πρόθυμη να αποπληρώσει το χρέος της, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να το κάνει.

Η πάλαι ποτέ πλούσια χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται και πάλι σε βαθύτατη οικονομική κρίση που, άλλωστε, οδήγησε και στην κατά κράτος ήττα του πρώην προέδρου, Μαουρίσιο Μάκρι. Σύμφωνα με τον νέο υπουργό Οικονομικών, που ουσιαστικά κατηγόρησε τον Μάκρι ότι οδήγησε την Αργεντινή σε νέα πτώχευση, το Μπουένος Αϊρες πρέπει να προχωρήσει σε νέα αναδιάρθρωση του χρέους.

Ανάπτυξη

Δεδομένου, άλλωστε, ότι δεν έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση, δεν μπορεί πλέον να αυξήσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα. Οι δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών απηχούν εκείνες του νέου προέδρου της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, που αμέσως μετά την ορκωμοσία του πριν από δύο ημέρες τόνισε πως η Αργεντινή πρέπει πρώτα να σημειώσει οικονομική ανάπτυξη και μετά θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της. Στη σημερινή κατάσταση δεν μπορεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή