Η «απάντηση» αστυνομικών στη Νίνα Κασιμάτη

Η «απάντηση» αστυνομικών στη Νίνα Κασιμάτη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σφοδρή αντίδραση των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει σχόλιο της βουλευτού Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, η οποία σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook έγραψε: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι».

Χθες, οι επικεφαλής του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν μαζί με τον δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να καταθέσουν μήνυση για εξύβριση κατά της κ. Κασιμάτη. Οι συνδικαλιστές δεν θα μηνύσουν συλλογικά την κ. Κασιμάτη, αλλά σκοπεύουν να κινηθούν ο καθένας μεμονωμένα. Αυτό προκειμένου να αποφύγουν νομικό εμπόδιο που εγείρει παλαιότερη νομολογία σύμφωνα με την οποία, εάν κάποιος εξυβρίζει την αστυνομία γενικά και αόριστα και όχι συγκεκριμένο αστυνομικό, το δικαστήριο δεν αναγνωρίζει δόλο στον μηνυόμενο κηρύσσοντάς τον αθώο. Για τον ίδιο λόγο φιλοδοξία των συνδικαλιστών είναι στην υπόθεση να παρέμβει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, ζητώντας από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να άρει με γνωμοδότησή του τα όποια νομικά εμπόδια ανακύπτουν –λόγω δεδικασμένου– για τη δίωξη της κ. Κασιμάτη.

Ταυτόχρονα, το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά πήγε χθες σε Α.Τ. του Πειραιά προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά της κ. Κασιμάτη, ενώ στο θέμα παρενέβη και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στέλνοντας επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. «Η στάση της κ. Βουλευτού έχει ήδη προκαλέσει αισθήματα οργής και αγανάκτησης στις τάξεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος και σε όλο το αστυνομικό προσωπικό (…) σας ευχαριστούμε για την όποια άσκηση των εκ του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων και του Κώδικα Δεοντολογίας, προβλεπομένων πρωτοβουλιών» γράφουν στην επιστολή τους οι εκπρόσωποι του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών υπαλλήλων.

Χθες, η κ. Κασιμάτη με γραπτή δήλωσή της δήλωσε συγγνώμη για το σχόλιό της. «Από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και διά του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς» τόνισε μεταξύ άλλων. Η «συγγνώμη» της κ. Κασιμάτη πάντως δεν φάνηκε να συγκίνησε τους αστυνομικούς. Το προεδρείο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών σε νέα ανακοίνωσή του διεμήνυσε ότι «δεν κάνουμε πίσω επ’ ουδενί». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή