Κληρωτίδα – φωτιά στο Τσάμπιονς Λιγκ

Κληρωτίδα – φωτιά στο Τσάμπιονς Λιγκ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας κληρώνονται τα ζευγάρια της πρώτης φάσης νοκ άουτ στο Τσάμπιονς Λιγκ με τις 16 ομάδες χωρισμένες σε ισχυρούς και ανίσχυρους, δηλαδή τους πρώτους και τους δεύτερους κάθε ομίλου. Με δεδομένη την παρουσία τεράστιων ονομάτων όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Τσέλσι και η Ντόρτμουντ στους λεγόμενους «ανίσχυρους», είναι βέβαιο ότι θα έχουμε σπουδαίες αναμετρήσεις από τον προσεχή Φεβρουάριο, στη φάση των «16».

Ετσι στην κληρωτίδα των νικητών των ομίλων μπαίνουν οι Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και οι Βαλένθια και Λειψία. Οι ομάδες αυτές θα έχουν τη ρεβάνς στην έδρα τους και θα «διαλέξουν» αντίπαλο από το καπέλο με τα ονόματα των Ρεάλ, Τσέλσι, Ντόρτμουντ, Τότεναμ, Λυών, Νάπολι, Αταλάντα και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Υπάρχει βεβαίως ο περιορισμός να μην παίξουν ομάδες από την ίδια χώρα ή από τον ίδιο όμιλο. Ετσι ο Ζοζέ Μουρίνιο θα πρέπει να περιμένει έως τουλάχιστον τα προημιτελικά για να λάβει αυτό που ζήτησε, δηλαδή μια «κανονική ρεβάνς» από την Μπάγερν, κι όχι με τους τραυματισμούς που είχε η Τότεναμ στην προχθεσινή ήττα με 3-1.

Η Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ δεν είναι μεταξύ των 16 ομάδων που συνεχίζουν, αλλά οι παίκτες της έχουν καταπλήξει και τραβήξει το ενδιαφέρον μνηστήρων με παχυλά πορτοφόλια.

Η Λίβερπουλ εντυπωσιάστηκε τόσο από την απόδοση του Ιάπωνα Τακούμι Μανιμίνο στους αγώνες της με τη Ζάλτσμπουργκ, ώστε συμφώνησε να καλύψει τη ρήτρα που έχει στο συμβόλαιό του ύψους 8 εκατ. ευρώ, για να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ στην Αγγλία, η Λίβερπουλ πρόλαβε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επίσης είχε τον Ιάπωνα στο στόχαστρο. Γράφτηκε επίσης ότι πρόκειται για προσωπική επιλογή του Γιούργκεν Κλοπ, οι παίκτες του οποίου είχαν να λένε μετά τα ματς με την αυστριακή ομάδα «για την τεχνική του και την εργατικότητά του».

Αντιστοίχως, ο επιθετικός της Ζάλτσμπουργκ Ερλινγκ Χάαλαντ είναι στο στόχαστρο γερμανικών ομάδων. Οπως επιβεβαίωσε χθες ο αθλητικός διευθυντής του αυστριακού συλλόγου, ο 19χρονος μιλά ήδη με την Ντόρτμουντ και τη Λειψία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή