Στήριξη FIFA – UEFA στην ΚΕΔ και στο VAR

Στήριξη FIFA – UEFA στην ΚΕΔ και στο VAR

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και του προέδρου της ΕΠΟ Β. Γραμμένου με αξιωματούχους των FIFA – UEFA, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο «ελληνικό ποδόσφαιρο». Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν οι υπερεθνικές αρχές εξέφρασαν τη στήριξη τους στη διορισμένη από αυτούς Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και στη λειτουργία του  VAR.  Επίσης συζητήθηκαν θέματα όπως η αντιμετώπιση της βίας, των «χειραγωγημένων αγώνων» και των δημόσιων δυσμενών κρίσεων από παράγοντες των ΠΑΕ κατά διαιτητών και όχι μόνο. Στα σημεία όπου εντοπίστηκαν αδυναμίες θα υπάρξει εντατικότερη παρακολούθηση και θα προταθούν άλλα «μείγματα λύσεων».

Οι αξιωματούχοι των υπερεθνικών οργανισμών είχαν ενημερωθεί διεξοδικά για ό,τι συμβαίνει στην ΕΠΟ και κατ’ επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο την περασμένη Τρίτη στη συνάντηση που είχαν με τον ειδικό εμπειρογνώμονα σε θέματα ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, τον διεθνή επιτηρητή Χέρμπερτ Χούμπελ και τα τρία μέλη της ΚΕΔ Περέιρα, Μαρίν και Λιντεμπεργκ.

Χθες, η ΚΕΔ με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τη χρήση του VAR στη Σούπερ Λιγκ 1. Στις 13 πρώτες αγωνιστικές σε σύνολο 91 αγώνων, έλαβαν χώρα  22,9 έλεγχοι αποφάσεων ανά αγωνιστική από τις αίθουσες του VAR, 47 φορές οι διαιτητές πήγαν στο VAR για να ξαναδούν τη φάση, από τις οποίες 30 οδήγησαν σε αλλαγή απόφασης. Συνολικά, υπήρξαν 50 αλλαγές αποφάσεων σε 91 αγώνες. O μέσος όρος ανά αγώνα του επιπρόσθετου χρόνου που προέκυψε από τη χρήση VAR ήταν ένα λεπτό και 38 δευτερόλεπτα.

• Με αφορμή τη δημοσίευση επιστολής φερόμενου ως «υπαλλήλου της ΕΠΟ, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, και απευθύνεται στον υφυπουργό Αθλητισμού, αναφέροντας τα μισθολόγια υπαλλήλων μαζί με σχόλια για τον καθένα», η ΕΠΟ σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για επιστολή «μνημείο ψεύδους, ανακριβειών και κατασκευασμένων πληροφοριών από συγκεκριμένα συμφέροντα που κινούνται στον χώρο του ποδοσφαίρου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή