Χωρίς κόσμο ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟ

Χωρίς κόσμο ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ στην ανώμαλη προσγείωση της ελληνικής πραγματικότητας. Ο Ολυμπιακός δεν πρόλαβε να χαρεί το γεγονός ότι συνεχίζει στην Ευρώπη και η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ τον επανέφερε απότομα στην καθημερινότητα, καθώς έκανε δεκτή κατά το ήμισυ την έφεσή του για την τιμωρία του λόγω όσων συνέβησαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μείωσε το χρηματικό πρόστιμο από τις 61.500 στις 56.500 ευρώ, όμως κράτησε την ποινή κεκλεισμένων των θυρών για δύο αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό χωρίς κόσμο. Απόφαση η οποία στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας σχολιάστηκε με μόνο μία λέξη: σκάνδαλο.  

Από την άλλη, βέβαια, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει να εκπροσωπεί τη χώρα μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, καθώς τη Δευτέρα θα μπει στην κλήρωση για τους «32» του Γιουρόπα. 

Μια διοργάνωση που μπορεί να μην έχει τη λάμψη του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως συμμετέχουν ομάδες που ανεβάζουν τον πήχυ αρκετά ψηλά.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι στο γκρουπ των «ανίσχυρων» μαζί με τις Λεβερκούζεν, Σαχτάρ και Μπριζ (που προέρχονται επίσης από το Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά και με όσες ομάδες τερματίσουν στη 2η θέση των ομίλων του Γιουρόπα. Στους «ισχυρούς» θα είναι ο Αγιαξ, η Σάλτσμπουργκ, η Ιντερ και η Μπενφίκα (από το Τσάμπιονς Λιγκ) αλλά και οι πρώτοι των ομίλων του Γιουρόπα, με τις Σεβίλλη, Σέλτικ, Εσπανιόλ να έχουν ήδη «κλειδώσει» τη θέση από την 5η αγωνιστική. Επίσης, πριν από τη διεξαγωγή της τελευταίας, 6ης αγωνιστικής στο Γιουρόπα –ολοκληρωνόταν χθες τα μεσάνυχτα–, την πρόκρισή τους είχαν εξασφαλίσει οι Βασιλεία, Σπόρτινγκ, ΛΑΣΚ Λιντς, Γάνδη, Βόλφσμπουργκ, Μπράγκα, Γουλβς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ποια από τις δύο πρώτες θέσεις θα τερμάτιζαν.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του άλλη μια πρόκληση. Το πόσο εύκολη ή δύσκολη θα είναι θα το γνωρίζει το μεσημέρι της Δευτέρας, έχοντας πάντα το δικαίωμα να ονειρεύεται για ακόμα πιο μακριά στην Ευρώπη, κάτι που τόνισε και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η παρουσία του Ολυμπιακού στους «32» του Γιουρόπα εκτός από αγωνιστικό όφελος έχει και οικονομικό, καθώς μέχρι στιγμής οι «ερυθρόλευκοι» έχουν «καρπωθεί» περίπου 38 εκατ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί δεδομένου ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δύο ευρωπαϊκά ματς.

Μαζί του ευνοείται και η Ελλάδα, αφού μένει ζωντανή στη διεκδίκηση της 15ης θέσης στην κατάταξη της UEFA.

Από την άλλη, στον Ερυθρό Αστέρα ασκείται έντονη κριτική από τον σερβικό Τύπο για το πέναλτι του Ζαντέρ, το οποίο χαρακτηρίστηκε «ηλίθιο» και «ακατανόητο». Παράλληλα, ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει δεχτεί σφοδρή επίθεση στα σόσιαλ μίντια από τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι του ζητούν να λύσει το συμβόλαιό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή