Επίθεση Τραμπ κατά Γκρέτα μέσω Twitter

Επίθεση Τραμπ κατά Γκρέτα μέσω Twitter

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λάβρος επιτέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά της 16χρονης Σουηδής ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία χθες ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «γελοία» και καλώντας τη «να διαχειριστεί το πρόβλημα του θυμού της».

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε: «Τόσο γελοίο! Η Γκρέτα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τον θυμό της και στη συνέχεια να πάει σε μια καλή, παλιομοδίτικη ταινία με μια φίλη. Ηρέμησε, Γκρέτα. Ηρέμησε».

H Γκρέτα Τούνμπεργκ επέλεξε να μην απαντήσει άμεσα στο τιτίβισμα του Τραμπ και αρκέστηκε στο να αλλάξει το προφίλ της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που πλέον αναφέρει: «Μια έφηβη που διαχειρίζεται το πρόβλημα του θυμού της. Επί του παρόντος, ήρεμη, παρακολουθεί μια καλή, παλιομοδίτικη ταινία, με μια φίλη».

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Τραμπ επιτίθεται στην ανήλικη ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής για τη συναισθηματική της κατάσταση. Η Γκρέτα πάσχει από σύνδρομο Ασπεργκερ, το οποίο ανήκει στο φάσμα του αυτισμού και επηρεάζει την επικοινωνία της. Η ίδια θεωρεί  τη διάγνωση «υπερδύναμη», που κάποιες στιγμές την κάνει «να διαφέρει λίγο από τον κανόνα».

Πρόσφατα, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, και ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου, Ντόναλντ ο νεότερος, είχαν εξοργιστεί όταν μάρτυρας που κάλεσε το Δημοκρατικό Κόμμα στις ακροάσεις για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου έκανε λογοπαίγνιο με το όνομα του 13χρονου γιου του (Μπάρον) για να υποδείξει ότι οι Αμερικανοί πρόεδροι δεν είναι βασιλείς. Τότε η Μελάνια είχε γράψει στο Twitter: «Ενα ανήλικο παιδί χρειάζεται προστασία του ιδιωτικού του βίου και να παραμένει εκτός πολιτικών αντιπαραθέσεων». Μετά την επίθεση στην Γκρέτα, πολλοί χρήστες του Twitter δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν τη μεγάλη υποκρισία των Τραμπ, που απαιτούν προστασία του παιδιών τους, αλλά δεν διστάζουν να επιτεθούν σε ένα παιδί 16 ετών. 

Επεισόδια στη Μαδρίτη

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκε χθες η Διάσκεψη για το Κλίμα στη Μαδρίτη, με επεισόδια που προκλήθηκαν όταν αποπέμφθηκαν βίαια περίπου 200 ακτιβιστές και παρατηρητές, οι οποίοι πραγματοποιούσαν καθιστική διαδήλωση παρεμποδίζοντας την είσοδο στον συνεδριακό χώρο. Η Χιλιανή πρόεδρος της διάσκεψης, Καρολίνα Σμιτ, προειδοποίησε τις κυβερνήσεις ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για μη επίτευξη συμφωνίας. «Σας καλώ να συνεργασθείτε για να μπορέσετε να δώσετε μια θετική απάντηση αύριο», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή