Γεωπολιτικές εξελίξεις στον πλανήτη του… πορνό

Γεωπολιτικές εξελίξεις στον πλανήτη του… πορνό

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος είπε ότι το ελληνικό σινεμά περνάει κρίση; Φήμες. Οι ταινίες μας διακρίνονται στα διεθνή φεστιβάλ και δημιουργοί όπως ο Γιώργος Λάνθιμος έχουν εκτοξευθεί στην κινηματογραφική στρατόσφαιρα. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι πρόσφατα υπήρχε μια κατηγορία ταινιών στην οποία η αξία της ελληνικής… παραγωγής δεν είχε ακόμη αναγνωριστεί. Και αυτό το κάστρο όμως έπεσε: Ο Δημήτρης Σειρηνάκης και η Sirina θα βρεθούν τον προσεχή Ιανουάριο στο Λας Βέγκας ως υποψήφιοι στην κατηγορία «καλύτερης ξένης παραγωγής» των Οσκαρ του πορνό, με την ταινία «Filthy Rich Games».

Σε περίπτωση που δεν το είχατε πληροφορηθεί, ναι, υπάρχουν Οσκαρ του πορνό και μάλιστα συναγωνίζονται σε λάμψη τα άλλα, λιγότερο πικάντικα που απονέμονται στο Χόλιγουντ. Πρόκειται άλλωστε για μια βιομηχανία, αυτή των αισθησιακών φιλμ, με πελώριο τζίρο παγκοσμίως, η οποία έχει εκτιναχθεί τις δύο τελευταίες δεκαετίες του γρήγορου Ιντερνετ. Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με έγκυρες έρευνες, περίπου το 50% (!) της παγκόσμιας διακίνησης δεδομένων στο Διαδίκτυο σήμερα αφορά την πορνογραφία. Αφήστε που μαζί με τη μόδα, το επάγγελμα του/της πορνοστάρ είναι ίσως το μόνο όπου οι γυναίκες αμείβονται καλύτερα από τους άνδρες συναδέλφους τους. Τι είναι όμως όλα αυτά τα δεδομένα; Μόλις χθες η πιο δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο πορνό, το Pornhub, δημοσίευσε τις καθιερωμένες πια λίστες με τα στατιστικά στοιχεία για τη χρονιά που φεύγει. Από εκεί μαθαίνουμε πως μέσα στο 2019 η σελίδα δέχτηκε 42 δισεκατομμύρια επισκέψεις, ενώ 6,83 εκατομμύρια νέα βίντεο ανέβηκαν από τους χρήστες. Βέβαια, αλλού είναι το πραγματικό ενδιαφέρον. Από τα στοιχεία, για παράδειγμα, μαθαίνουμε πως οι Ελληνες αναζητούν πιο πολύ τη λέξη «lesbian», ακριβώς όπως και το σύνολο των Βορειοαμερικανών, οι Βραζιλιάνοι, οι Αργεντίνοι και οι Αυστραλοί.

Σε αντίθεση πάντως με τους προηγούμενους που πιάνουν κορυφή, εμείς βρισκόμαστε μόλις στην 27η θέση της κίνησης των δεδομένων, με απλά λόγια βλέπουμε λιγότερα ερωτικά βίντεο. Κατά τα λοιπά, ο πλανήτης του πορνό μοιάζει τακτοποιημένος: Οι Ινδοί βλέπουν «Indian», οι Βορειοαφρικανοί «Arab», η υπόλοιπη Αφρική «Ebony» και οι Κινέζοι-Ιάπωνες «Japanese», καθιστώντας προφανώς τη συγκεκριμένη αναζήτηση τη δημοφιλέστερη στον κόσμο. Οσο για την Ευρώπη, τα πράγματα είναι μοιρασμένα, με τους πιο… μερακλήδες Ισπανούς και Πολωνούς να αναζητούν την ωριμότητα στις κατηγορίες «Mature» και «MILF». Από την άλλη, το γεγονός ότι οι Ρώσοι προτιμούν την κατηγορία «Hentai» –πρόκειται για ιαπωνικά κινούμενα σχέδια– χρήζει πραγματικής έρευνας, ενώ δίχως σχόλια μπορεί να περάσει το γεγονός πως η λέξη «Alien» βρίσκεται δεύτερη στη λίστα των δημοφιλών αναζητήσεων παγκοσμίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή