Σέντρα στον β΄ γύρο, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση στη Σούπερ Λιγκ 1

Σέντρα στον β΄ γύρο, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση στη Σούπερ Λιγκ 1

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να παραμένουν για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική χέρι χέρι στην κορυφή της βαθμολογίας, ο β΄ γύρος της Σούπερ Λιγκ 1 ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο με ανοικτούς λογαριασμούς, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στο «μπρα ντε φερ» για ένα, μικρό έστω, βαθμολογικό πλεονέκτημα ενόψει πλέι οφ. Στη μάχη για την πρώτη εξάδα, τα πράγματα είναι πιο μπλεγμένα και ο ανταγωνισμός πολύ δυνατός. Εφτά ομάδες διεκδικούν τέσσερα εισιτήρια, στριμωγμένες ανάμεσα σε τέσσερις βαθμούς, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να γίνουν σύντομα εννιά, αφού και ο Ατρόμητος με τον Βόλο δεν είναι τόσο πολύ μακριά για να τους απαγορευθεί το όνειρο. Με μία νίκη μπαίνουν κι αυτοί δυνατά στο παιχνίδι για τα πλέι οφ, που αναμένεται να μείνει «ζωντανό» μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Η μάχη για την παραμονή εξελίσσεται όπως αυτή της κορυφής: μοιάζει να είναι μέχρι τέλους υπόθεση δύο ομάδων, του Πανιωνίου και του Παναιτωλικού. Αν οι «κυανέρυθροι» δεν ξεκινούσαν με -6 β., μάλλον η τελευταία θέση θα είχε κριθεί από νωρίς, αλλά τώρα η διαφορά των δύο βαθμών δεν είναι απαγορευτική για τους Αγρινιώτες στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό.

Οι δύο πρωτοπόροι έχουν εκτός έδρας παιχνίδια, με την αποστολή του Ολυμπιακού να είναι σαφώς πιο δύσκολη. Παίζει κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος είναι μεν προβληματικός, δεν παύει όμως μέσα στην έδρα του να δυσκολεύει όλους τους «μεγάλους». Είναι, άλλωστε, η τελευταία ομάδα που νίκησε τον ΠΑΟΚ πριν ξεκινήσει το μεγάλο σερί του των 49 αήττητων αγώνων, επίτευγμα που μοιάζει αδύνατο να πετύχει αύριο ο ουραγός Παναιτωλικός. Είναι η μόνη ομάδα χωρίς νίκη στη Σούπερ Λιγκ 1 μετά έναν ολόκληρο γύρο κι αν θυμηθεί κανείς πόσο εύκολα έχασε την περασμένη αγωνιστική στο Αγρίνιο από τον Ολυμπιακό, είναι απίθανο να κάνει δύσκολη τη ζωή του πρωταθλητή.

Με τον Μάσιμο Καρέρα για πρώτη φορά στον πάγκο της, η ΑΕΚ έχει πολύ δύσκολη αποστολή στην Ξάνθη, η οποία αν τη νικήσει, την προσπερνάει στη βαθμολογία! Πολύ σημαντικό κι αμφίρροπο παιχνίδι για τα πλέι οφ είναι αυτό στο Ηράκλειο ανάμεσα στον ΟΦΗ και στον Αρη, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον «κακό του δαίμονα» Λαμία, με την οποία έχει απόλυτη και εντυπωσιακή ισορροπία στη βαθμολογία. Ο αγώνας Λάρισα – Ατρόμητος ανοίγει πολύ καθαρό δρόμο για τα πλέι οφ στον νικητή, στόχο που θα βλέπει καλύτερα και ο Βόλος αν νικήσει στο «Πανθεσσαλικό» τον Πανιώνιο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (14η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 ΟΦΗ – Αρης (Novasports 1), 19.30 Παναθηναϊκός – Λαμία (Novasports 2), 20.00 Ξάνθη -ΑΕΚ (ΕΡΤ). ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Λάρισα – Ατρόμητος (Novasports 1), 17.15 Βόλος – Πανιώνιος (Novasports 2), 19.30 Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ (ΕΡΤ), 19.30 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός (Novasports 1).

Η βαθμολογία (13 αγώνες): Ολυμπιακός 31, ΠΑΟΚ 31, ΑΕΚ 21, Λάρισα 19, ΟΦΗ 19, Ξάνθη 19, Αρης 18, Λαμία 17, Παναθηναϊκός 17, Ατρόμητος 15, Βόλος 14, Αστέρας Τρίπολης 12, Πανιώνιος 6, Παναιτωλικός 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή