Ισχυρή έκρηξη με έναν νεκρό στη Γερμανία

Ισχυρή έκρηξη με έναν νεκρό στη Γερμανία

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

MΠΛΑΝΚΕΝΜΠΟΥΡΓΚ. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 11 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Μπλάνκενμπουργκ της ανατολικής Γερμανίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντόπισε σε ένα από τα διαμερίσματα του συγκροτήματος όπου σημειώθηκε η έκρηξη φιάλες αερίου, μέσο που συχνά χρησιμοποιείται από τους ενοίκους για ενίσχυση της θέρμανσης. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα νοίκιαζε ένας 78χρονος, ο οποίος πιθανόν να είναι εκείνος που έχασε τη ζωή του. Ενας από τους τραυματίες έφερε εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο το σώμα, ενώ οι περισσότεροι εμφανίζουν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της εισπνοής καπνού.

Ο δήμαρχος της πόλης, Χέικο Μπρεϊτχάουπ, που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, δήλωσε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εικόνα ολικής καταστροφής». Ενας πυροσβέστης, επιχειρώντας να μεταφέρει στους δημοσιογράφους μια ιδέα της έντασης της έκρηξης, δήλωσε πως όταν έφτασαν τα πυροσβεστικά, βρήκαν στον δρόμο, έξω από το κτίριο, τρία άτομα λιπόθυμα.

Αστεγοι οι ένοικοι

Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές τόσο στο οικιστικό συγκρότημα όσο και στον μπροστινό της εισόδου δρόμο, με συνέπεια, οι 50 ένοικοί του να είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν αλλού ασφαλές κατάλυμα –όπως επεσήμανε ο δήμαρχος της πόλης– έως ότου οι ειδικοί να ολοκληρώσουν τον έλεγχο της δομικής σταθερότητας του κτιρίου.

Αμέσως μετά την έκρηξη, ολόκληρη η περιοχή γύρω από το κτίριο αποκλείστηκε και οι κάτοικοι γειτονικών σπιτιών αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν. Το ίδιο συνέβη και με τα παιδιά ενός γειτονικού νηπιαγωγείου. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κανένα από αυτά δεν τραυματίστηκε.

Μια φωτογραφία που ανέβασε η αστυνομία στο Twitter δείχνει ένα πενταώροφο συγκρότημα κατοικιών της κομμουνιστικής περιόδου, με καπνό να βγαίνει από τα μαυρισμένα παράθυρα του δευτέρου ορόφου. Το συγκρότημα φέρεται να περιλάμβανε 60 διαμερίσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή