Πρωταθλήτρια στην πισίνα αλλά και στις σπουδές

Πρωταθλήτρια στην πισίνα αλλά και στις σπουδές

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωταθλητισμός στον αθλητισμό, πρωταθλητισμός και στις σπουδές. Με αυτές τις λέξεις θα μπορούσαμε να συστήσουμε την Αννα Ντουντουνάκη. Πριν προλάβει να απαντήσει στα συγχαρητήρια για το χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας (το πρώτο στην ιστορία της ελληνικής γυναικείας κολύμβησης) άρχισε να προετοιμάζεται για τις εξετάσεις για τον δικηγορικό σύλλογο. Είναι 24 ετών, έχει ήδη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μεταπτυχιακό, και ετοιμάζεται για να πάρει μέρος και στη διοργάνωση του Τόκιο.

«Ολα έγιναν με… ακρίβεια. Το οφείλω στους γονείς μου γιατί μου αφιέρωσαν πολύ χρόνο», μας λέει χαμογελώντας, και τα μάτια της λάμπουν όταν μας εξηγεί ότι πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η μητέρα της. «Η μητέρα μου είναι δικηγόρος. Θα ήθελα να ασχοληθώ με τη μάχιμη δικηγορία». Η αγάπη της για σπουδές αποτέλεσε αιτία για να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης σε ηλικία 15 ετών. «Δεν είχα χρόνο να ακολουθώ την εθνική σε προετοιμασίες κ.λπ. Και έτσι αποφάσισα να σταματήσω», τονίζει η κολυμβήτρια από τα Χανιά.

Το υγρό στοιχείο όμως την «κάλεσε» και πάλι στις πισίνες με στόχο τη γυμναστική μέσα από την κολύμβηση. Και κάπου εκεί κατάλαβε ότι της ταιριάζει. «Οφείλω πολλά και στον πρώτο μου προπονητή τον Κώστα Τζιλιβάκη που με έκανε να την αγαπήσω. Τώρα προπονούμαι με τον Τάσο Καράμπελα, ενώ στις προετοιμασίες με βοηθούν ο Βαγγέλης Κοζομπόλης και ο γυμναστής Λάζαρος Αβιντόγλου. Σε όλους αυτούς οφείλω ότι έχω πετύχει» υπογραμμίζει και όταν τη ρωτάμε για την επιτυχία στα 100 μ. πεταλούδας, στη Γλασκώβη, απαντάει: «Δεν το περίμενα. Οταν είδα όμως πόσο καλά είμαι, κυνήγησα τη διάκριση και τα κατάφερα. Η χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και ελπίζω ότι θα τελειώσει με αντίστοιχο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Εχω πιάσει το όριο και αυτό το μετάλλιο μου δίνει δύναμη».

Στο Ρίο, παρόλο που πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μ. πεταλούδας, έμεινε στη 17η θέση. «Αυτό με πείσμωσε γιατί πιστεύω ότι αξίζω κάτι καλύτερο. Ετσι αποφάσισα να συνεχίσω. Το 2018 ήμουν στο Λονδίνο για μεταπτυχιακό (σ.σ. εμπορικό δίκαιο και εταιρείες) και δεν μπορούσα να κάνω σωστή προπόνηση. Το 2020 θα αφοσιωθώ στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς. Νομίζω ότι οι προπονήσεις με βοηθούν περισσότερο από τη συμμετοχή σε αγώνες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή