Νέες υπηρεσίες ανοιχτής τραπεζικής από Alpha Bank και Eurobank

Νέες υπηρεσίες ανοιχτής τραπεζικής από Alpha Bank και Eurobank

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υπηρεσία της ανοιχτής τραπεζικής (open banking), που επιτρέπει την πρόσβαση των πελατών των τραπεζών στα υπόλοιπα και τις κινήσεις όλων των λογαριασμών που τηρούν σε ελληνικές τράπεζες, εισάγουν η Alpha Bank και η Eurobank. Οπως ανακοίνωσε η Alpha, η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από τις 15 Δεκεμβρίου μέσω του e-Banking της τράπεζας, καλύπτοντας σε πρώτη φάση λογαριασμούς που τηρούνται στις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς, ενώ πολύ σύντομα η υπηρεσία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες τράπεζες της ελληνικής αγοράς.

Αντιστοίχως, η Eurobank προσφέρει, όπως ανακοίνωσε, τη νέα, online πρωτοποριακή υπηρεσία Account Aggregation για τους ιδιώτες χρήστες του e-Banking της τράπεζας, δίνοντας τη δυνατότητα να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους τη συνολική εικόνα των υπολοίπων σε καταθετικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες που διατηρούν σε οποιαδήποτε συστημική τράπεζα. Με την κίνηση αυτή, η Eurobank προσφέρει στην ελληνική αγορά νέες, αξιόπιστες εφαρμογές, συμβατές με τις προδιαγραφές της σχετικής κοινοτικής οδηγίας πληρωμών «Payment Services Directive – PSD2», για καινοτόμες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με αυξημένο επίπεδο ασφαλείας για τους καταναλωτές στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και αναπτύσσει οικοσυστήματα με άλλους παρόχους (FinTech) ώστε να εξασφαλίσει σύγχρονες, πρωτοποριακές υπηρεσίες για τους πελάτες της. Με αφορμή τη διάθεση της νέας υπηρεσίας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ψηφιακών Δικτύων της Alpha Bank, Σωτήρης Κυριάκος, επισήμανε ότι η τράπεζα «συμμετέχει δυναμικά στις ψηφιακές εξελίξεις και καινοτομεί, παρέχοντας στην ελληνική αγορά τη δυνατότητα στους πελάτες μας να έχουν, από ένα μόνο σημείο και ανά πάσα στιγμή, τον συνολικό έλεγχο των λογαριασμών που τηρούν σε ελληνικές τράπεζες».

Από την πλευρά της Eurobank o αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Ιωάννου δήλωσε ότι «η υπηρεσία Account Aggregation συνιστά ένα δυναμικό “παρών” στην αφετηρία της νέας εποχής του open banking, η οποία φέρνει μεγάλες προκλήσεις αλλά και πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Η Eurobank έχει χαράξει εγκαίρως μια ολοκληρωμένη στρατηγική που επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στην αγορά και της επιτρέπει να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα και τις τάσεις που διαμορφώνονται παγκοσμίως».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή