Δεκαοκτώ απεργοί προκάλεσαν το κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα

Δεκαοκτώ απεργοί προκάλεσαν το κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις 18 εργαζόμενοι επί συνόλου 850 συμμετείχαν στη στάση εργασίας  του ΜΕΤΡΟ που προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος επί τουλάχιστον πέντε ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, σύμφωνα με όσα δήλωσε (ΣΚΑΪ) ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης  

Ο ίδιος εξήγησε ότι η συγκεκριμένη αυτή συνδικαλιστική  μειοψηφία προχώρησε αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι σε απόφαση απεργίας αντιδρώντας στην επανατοποθέτηση 20 ατόμων από τις διοικητικές υπηρεσίες σε εκδοτήρια ενόψει και της εορταστικής περιόδου.

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν μεταφερθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε διοικητικές θέσεις με αποτέλεσμα να λειτουργούν 21 εκδοτήρια και να υπολειτουργούν τα υπόλοιπα 40. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής σε δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοσταθμό προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση «δεν θα ανεχθεί νταβατζιλίκια και εκβιασμούς», σχολιάζοντας τη σημερινή στάση εργασίας στο μετρό.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός, δεν θα ανεχτεί 21 άτομα -που βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις και υπάρχει ανάγκη να επανατοποθετηθούν σε λειτουργικές θέσεις- να κρατoυν σε ομηρία 1,5 εκατομμύριο πολίτες.

Και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία».

Ο ίδιος σημείωσε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια επισημαίνοντας: «είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο».

Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών είπε πως η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη για να μπορεί να κυκλοφορεί το μετρό.

Αντίδραση Μητσοτάκη

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε σε δήλωσή του μέσω twitter o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προεξαγγέλοντας νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή