Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί θέλουν να παραπέμψουν τον πιο αγαπημένο σας πρόεδρο όλων των εποχών

Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί θέλουν να παραπέμψουν τον πιο αγαπημένο σας πρόεδρο όλων των εποχών

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ισχυρή δόση αυτοεκτίμησης, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε στην ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του σε δίκη, σύμφωνα με την απόφαση της  Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής του Σώματος που  ελέγχεται από τους  Δημοκρατικούς

«Το Χρηματιστήριο πέτυχε άλλο  ένα άλλο ρεκόρ χθες –  το 133ο σε λιγότερο από τρία χρόνια (που είμαι) ως αγαπημένο σας πρόεδρος όλων των εποχών, και η Ριζοσπαστική Αριστερά, οι Δημοκρατικοί που δεν κάνουν τίποτα, θέλουν να με παραπέμψουν σε δίκη . Μην ανησυχείτε, δεν έκανα τίποτα λάθος. Στην πραγματικότητα, αυτοί κάνουν (λάθος)!» έγραψε – εκτός των άλλων – ο Τραμπ στο Twitter.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων που δόθηκε στη δημοσιότητα, η επιτροπή προτείνει την παραπομπή του 45ου Ρεπουμπλικάνου προέδρου με δύο κατηγορίες: κατάχρηση εξουσίας (πίεση στην κυβέρνηση της Ουκρανίας να ανοίξει έρευνα για τον πολιτικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν) και παρεμπόδιση των ερευνών του Κογκρέσου.

Στην ψηφοφορία αναμένεται να υπερψηφιστεί η παραπομπή Τραμπ, ενώ στη συνέχεια, η Γερουσία αναμένεται να συνέλθει στις αρχές Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του Τζον Ρόμπερτς, προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για να δικάσει τον Τραμπ.

Την ίδια ώρα, με μια βιτριολική επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ο μεγιστάνας πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε τους Δημοκρατικούς βουλευτές πως αν ψηφίσουν να παραπεμφθεί σε δίκη αυτό θα συνιστά «κήρυξη πολέμου κατά της αμερικανικής δημοκρατίας».

Στην εξασέλιδη επιστολή του προς την Πελόζι, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διαδικασία για την πιθανή καθαίρεσή του «παράνομη απόπειρα πραξικοπήματος» του Δημοκρατικού Kόμματος.

«Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια παράνομη, κομματική απόπειρα πραξικοπήματος που με βάση τις τελευταίες εντυπώσεις, θα αποτύχει άσχημα στην κάλπη», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές του 2020 που επιδιώκει να κερδίσει.

«Προχωρώντας με τη διαδικασία σας για άκυρη παραπομπή, παραβιάζετε τον όρκο σας στο αξίωμά σας, παραβιάζετε την υπακοή σας στο Σύνταγμα και κηρύσσετε ανοιχτό πόλεμο στην Αμερικανική Δημοκρατία», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή