Επανεκκίνηση για 17 αναψυκτήρια και υπογραφή με… κύρος

Επανεκκίνηση για 17 αναψυκτήρια και υπογραφή με… κύρος

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα λειτουργήσουν περισσότερα αναψυκτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία την ερχόμενη τουριστική σεζόν; Ή θα συζητάμε πάλι για χαμένα έσοδα και κάκιστη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, με αρνητικά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ για μνημεία όπου δεν προσφέρεται στους επισκέπτες ούτε ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό;

Στη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου έχει συμπεριληφθεί προς συζήτηση και έγκριση το «Πρόγραμμα Αξιοποίησης Αναψυκτηρίων του ΤΑΠ – Α΄ Φάση». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η διοίκηση του ΤΑΠ θα παρουσιάσει βήμα βήμα ένα σχέδιο με σφιχτά χρονοδιαγράμματα, για τη λειτουργία μέσω προκήρυξης διαγωνισμού, 17 αναψυκτηρίων που σήμερα παραμένουν κλειστά. Στο αρχικό σχέδιο είχαν ενταχθεί 20, όμως στη Δήλο, στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα και στον Μυστρά, σοβαρά πολεοδομικά προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις των αναψυκτηρίων θέτουν άλλες προτεραιότητες. Πάντως, φαίνεται ότι το ΤΑΠ έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα, ένα χρονίζον πρόβλημα που προσπάθησαν να λύσουν αρκετές διοικήσεις στο παρελθόν, συχνά πηγαίνοντας κόντρα σε ισχυρά συμφέροντα. Εχει καταρτιστεί λοιπόν ένα πρόγραμμα αξιοποίησης με συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των αναψυκτηρίων. Το ύψος του μισθώματος θα καθοριστεί από την επισκεψιμότητα, τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν και άλλους παράγοντες. 

Τα νέα για το ΤΑΠ όμως δεν σταματούν εδώ. Οπως αποκαλύπτεται από στοιχεία που αναρτήθηκαν στην Διαύγεια, για πρώτη φορά φέτος ανατέθηκε σε ανεξάρτητο σώμα ορκωτών λογιστών της εταιρείας PWC (Pricewaterhouse Coopers Accounting A.E.) η υπογραφή του ισολογισμού, στην κατεύθυνση της διαφάνειας και της μεγαλύτερης αξιοπιστίας. Επίσης, οι υπηρεσίες του ΤΑΠ προχώρησαν σε καταλογισμούς μέσω ΑΑΔΕ, περίπου 500.000 ευρώ για οφειλόμενα μισθώματα από αναψυκτήρια και τις επόμενες μέρες θα καταλογιστούν επιπλέον αντίστοιχα ποσά για ακίνητα στη Ρόδο. Τα χρήματα που θα εισπραχθούν θα διατεθούν σε λιμνάζουσες υποθέσεις πολιτών που αναμένουν για χρόνια αποζημιώσεις για στερήσεις γης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή