4 υπέροχα ζευγάρια από την BREGUET

4 υπέροχα ζευγάρια από την BREGUET

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για περισσότερους από δύο αιώνες ο οίκος Breguet έχει κοσμήσει με τις δημιουργίες του τις βασιλικές αυλές της Ευρώπης. Αυτά τα 200 χρόνια, εκτός από τον Λουδοβίκο 16ο και τη βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα, που ήταν από τους πρώτους φανατικούς πελάτες του χαρισματικού ωρολογοποιού Abraham-Louis Breguet, πολλά ακόμη διάσημα ζευγάρια γιόρτασαν την ένωσή τους με ρολόγια Breguet, γεγονός που πιστοποιείται και από τα λεπτομερή αρχεία του οίκου. Με αυτό το σκεπτικό μπορεί να ανακαλύψει κανείς υπέροχους συνδυασμούς ανδρικών και γυναικείων μοντέλων για ζευγάρια στη σύγχρονη συλλογή της Breguet. Ρολόγια με φινέτσα, κομψή σχεδίαση, άψογη κατασκευή και μηχανική ανωτερότητα, που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις του φημισμένου οίκου υψηλής ωρολογοποιίας. Όπως αυτά που σας παρουσιάζουμε παρακάτω…

 

Tradition Collection

Η συλλογή Tradition είναι εμπνευσμένη από τα θρυλικά ρολόγια souscription (με συνδρομή) του Abraham-Louis Breguet. Με avant-garde σχεδίαση που αφήνει σε κοινή θέα ένα μέρος του μηχανισμού, τα μοντέλα Tradition είναι ένας ύμνος στην ιστορία του οίκου και μία υπόσχεση για το μέλλον του.

4 υπέροχα ζευγάρια από την BREGUET-1
Tradition Dame 7038 και Tradition 7097

Με διάμετρο 37 mm, το Tradition Dame 7038 είναι φτιαγμένο από ροζ χρυσό 18Κ, είναι διακοσμημένο με 68 διαμάντια και φιλοξενεί τις ώρες και τα λεπτά σε ένα παράκεντρο καντράν από φίλντισι με χειροποίητη guilloché επιφάνεια. Ο αυτόματος μηχανισμός του διαθέτει retrograde δευτερόλεπτα, ελατήριο από πυρίτιο και 50 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Η αρσενική του εκδοχή είναι επίσης από ροζ χρυσό, σε διάμετρο 40 mm και έχει ένα υπέροχο παράκεντρο καντράν για τις ώρες και τα λεπτά με περίτεχνο guilloché μοτίβο και retrograde δευτερόλεπτα στην αριστερή πλευρά. Και τα δύο ρολόγια αγκαλιάζουν τον καρπό με φίνα λουράκια από δέρμα αλιγάτορα.

 

Reine de Naples & Classique

Η Breguet δημιούργησε το πρώτο ρολόι χειρός για μία βασίλισσα το 1812. Ήταν ένα πολύπλοκο ρολόι-βραχιόλι με ωοειδές σχήμα και αρκετές πολύπλοκες λειτουργίες, ειδική παραγγελία για την Caroline Murat, τη βασίλισσα της Νάπολης και αδελφή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Εμπνευσμένα από την ιδιαίτερη εκείνη δημιουργία είναι τα σύγχρονα μοντέλα Reine de Naples, τα οποία είναι ένας πραγματικός ύμνος στη θηλυκότητα.

4 υπέροχα ζευγάρια από την BREGUET-2
Reine de Naples 8908 και Classique 7337

Το Reine de Naples 8908 έχει κάσα από λευκό χρυσό 18Κ, διακοσμημένη με 128 διαμάντια, καντράν από λευκό φίλντισι, αυτόματο μηχανισμό με μικρά τρέχοντα δευτερόλεπτα καθώς και ενδείξεις power reserve κα φάσεων της Σελήνης στο 12. Ιδανικός σύντροφός του είναι το κομψότατο ανδρικό Classique 7337, με σχεδίαση βασισμένη σε ένα από τα παλαιότερα μοντέλα Breguet που διασώζονται μέχρι σήμερα στο μουσείο Breguet. Έχει κάσα 39 mm από λευκό χρυσό 18Κ, αυτόματο μηχανισμό με ελατήριο και μοχλό από πυρίτιο και επάργυρο καντράν με ενδείξεις ημέρας, ημερομηνίας καθώς και φάσεων και ηλικίας της Σελήνης.

 

Marine Collection

Στις 27 Οκτωβρίου 1815 ο Abraham-Louis Breguet έλαβε τον τίτλο του επίσημου κατασκευαστή χρονομέτρων για το Γαλλικό Βασιλικό Ναυτικό από τον βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκο 18ο. Σήμερα τα μοντέλα της συλλογής Marine είναι ένας απόλυτα ισορροπημένος συνδυασμός των παραδοσιακών αξιών της Breguet και του σύγχρονου τρόπου σκέψης του οίκου. Από τη συλλογή Marine επιλέξαμε δύο μοντέλα με κοινό στοιχείο το μπλε χρώμα.

4 υπέροχα ζευγάρια από την BREGUET-3
Marine Dame 9518 και Marine 5517

 

Το Marine Dame 9518 έχει κάσα διαμέτρου 38,5 mm από λευκό χρυσό 18Κ στολισμένη με 50 διαμάντια, καντράν από φυσικό φίλντισι με χειροποίητη διακόσμηση που προσομοιάζει τα κύματα της θάλασσας, κρύβει έναν αυτόματο μηχανισμό με ημερομηνία και φοράει λουράκι από καουτσούκ ή δέρμα αλιγάτορα. Το Marine 5517 έχει κάσα 40 mm από λευκό χρυσό 18Κ, μπλε κυματοειδές καντράν και τον αυτόματο Calibre 777A με ημερομηνία, ελατήριο από πυρίτιο και 55 ώρες power reserve ενώ συνδυάζεται με λουράκια από καουτσούκ ή δέρμα αλιγάτορα.

 

Classique Collection

H επιτομή της κομψότητας. Καθαρές γραμμές, διαχρονικός χαρακτήρας, εμμονή στη λεπτομέρεια και στη μηχανική ακρίβεια χαρακτηρίζουν όλα τα μοντέλα Classique, ανδρικά και γυναικεία. 

4 υπέροχα ζευγάρια από την BREGUET-4
Classique Dame 9068 και Classique 5177

 

Το Classique Dame 9068 σε διάμετρο 33,5 mm είναι από λευκό χρυσό 18Κ. Τη στεφάνη και τους βραχίονες της κάσας κοσμούν 88 διαμάντια ενώ ένα cabochon από μπλε ζαφείρι στολίζει την κορώνα. Έχει υπέροχο στην απλότητά του καντράν από λευκό φίλντισι με λατινικούς αριθμούς και ημερομηνία και συνδυάζεται με ένα κομψό λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Ο μηχανισμός του είναι αυτόματος με ελατήριο, μοχλό και τροχό διαφυγής από πυρίτιο. Το Classique 5177 είναι στα 38 mm, με κάσα από ροζ χρυσό 18Κ, επάργυρο guilloché καντράν με ημερομηνία και δείκτες Breguet από μπλε ατσάλι και κρύβει μέσα του έναν αξιόλογο αυτόματο μηχανισμό με ελατήριο, μοχλό και τροχό διαφυγής από πυρίτιο. Συνδυάζεται με καφέ λουρί από δέρμα αλιγάτορα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Breguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656). Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή