Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα ταλέντα του ελληνικού κινηματογράφου κατακλύζουν το φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου του Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας, το σημαντικότερο για ταινίες μικρού μήκους. Στη φετινή 42η διοργάνωση, τρεις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους συμμετέχουν στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα, και πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή που είχε ποτέ το ελληνικό σινεμά σε αυτόν τον κινηματογραφικό θεσμό.

Πρόκειται για τις: «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κεκάτου (φωτ.), η οποία ξεκίνησε θριαμβευτικά την πορεία της κερδίζοντας τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες τον περασμένο Μάιο. Το «Route 3» σε σκηνοθεσία του Θανάση Νεοφώτιστου (φωτ.) που γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2018 στο Σεράγεβο κι έκανε την πρεμιέρα της τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Τέλος, η ταινία «Ολες οι Φωτιές η Φωτιά» σε σκηνοθεσία του Ευθύμη Kosemund Σανίδη.

(…) Τον Ιανουάριο 2020 συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον αιφνίδιο και πρόωρο θάνατο του χαρισματικού συνθέτη Γιάννη Χρήστου (φωτ.). Με αυτή την αφορμή, το Μέγαρο και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τιμούν τη μνήμη του σπουδαίου συνθέτη της διασποράς με ένα συμφωνικό αφιέρωμα την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, ώρα 8.30 μ.μ., στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Ο Μίλτος Λογιάδης θα διευθύνει την ΚΟΑ σε τρεις συνθέσεις του Γιάννη Χρήστου, που σπανίως παρουσιάζονται. Τα φωνητικά μέρη θα ερμηνεύσει η διακεκριμένη μέτζο Ειρήνη Τσιρακίδου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή