«Δεν είμαστε υπέροχοι μόνοι μας…»

«Δεν είμαστε υπέροχοι μόνοι μας…»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάνεις πράγματα, πηγαίνουν αναπάντεχα καλά και μετά τι; Δεν ξέρεις πώς να τα συνεχίσεις, πώς φέρνεις όλους αυτούς τους ανθρώπους ξανά κοντά σου» έλεγε, αυτοαναφορικά ο Νίκος Καραθάνος μιλώντας χθες για τους «Ορνιθες», τη μεγάλη επιτυχία του, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στην Επίδαυρο το 2016. Η παράσταση απέκτησε ξανά… φτερά, «ίδια ακριβώς, αλλά με κάποιους νέους συντελεστές, με διαφορετική, ματιά, ενέργεια», όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός στην «Κ», και ετοιμάζεται να απογειωθεί εκ νέου. Η αρχή του ταξιδιού θα έχει πρώτο σταθμό την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, παραγωγό της παράστασης, όπου θα παρουσιαστεί στις 29 και 30 Δεκεμβρίου και κατόπιν θα ταξιδέψει στη Χιλή και το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Λατινικής Αμερικής.

Ανανεωμένη στο έπακρο –με μια ταινία του Μπάμπη Μακρίδη, εμπνευσμένη από αυτήν, ένα υπέροχο βινύλιο με τη μουσική του Δημήτρη Τριανταφύλλου και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα να τη συνοδεύουν– η παράσταση της Στέγης ενώνει τη βραζιλιάνικη ομάδα χορού Passinho Carioca, από τις φαβέλες του Ρίο, με τους Νίκο Καραθάνο και Χρήστο Λούλη, οι οποίοι περιστοιχίζονται πλέον από την Αμαλία Μουτούση, τη Στεφανία Γουλιώτη, τον Θανάση Αλευρά και ένα πολυμελή θίασο ηθοποιών, μουσικών και χορευτών από την Ελλάδα.

Δύο μεσήλικες Αθηναίοι αναγκάζονται από τη μάστιγα της αθηναϊκής δικομανίας να εγκαταλείψουν την Αθήνα. Επειτα από περιπλανήσεις μεταξύ ουρανού και γης, φτάνουν στην πόλη των πουλιών… «Δεν βλέπεις μόνο μια παράσταση. Οι “Ορνιθες” είναι μία παράσταση που τη ζεις, με τον Νίκο μπορείς να αφήσεις την ιδιοσυγκρασία του να ελευθερωθεί», λέει η Αμαλία Μουτούση. «Ο Νίκος έχει πιάσει τη γεύση της ζωής που είναι δίπλα μας, αλλά δεν τη νιώθουμε», προσθέτει η Στεφανία Γουλιώτη. «Στη Στέγη χτίζουμε ανθρώπινες σχέσεις», εξηγεί η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση. Και όπως λέει ο Νίκος Καραθάνος, «όλοι στεγαζόμαστε κάτω από ένα νόημα. Δεν είμαστε υπέροχοι μόνοι μας», παρακινώντας μας να χρησιμοποιήσουμε τα φτερά μας: «Εχουμε όλοι φτερά. Υπάρχουν εννέα βήματα για να γίνεις πουλί. Ποιο είναι το πρώτο; Σπάσε το αβγό σου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή