The Modernist: Μια διαφορετική εμπειρία διαμονής

The Modernist: Μια διαφορετική εμπειρία διαμονής

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα επιβλητικό διατηρητέο κτίριο του 1920, η art deco αισθητική και το δανέζικο design μπλέκουν γλυκά με τη σύγχρονη Θεσσαλονίκη και το Μεσογειακό ταμπεραμέντο. Το αποτέλεσμα; Μια εμπειρία διαμονής απλά ξεχωριστή. Καλώς ήρθατε στο Modernist!

Λιτές, καθαρές γραμμές. Πολυτέλεια τόση όση χρειάζεται. Ένα όμορφο και συνάμα έξυπνο πάντρεμα του παλιού με το καινούργιο. Μια αφήγηση που δεν λέει παραπάνω από όσα πρέπει. Ένας διαφορετικός τρόπος για να ζήσει κανείς το κέντρο της πόλης. Αυτό είναι το concept πίσω από το Modernist. Ένα ξενοδοχείο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης που διηγείται την ιστορία της συμπρωτεύουσας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και προσφέρει μια ξεχωριστή διαμονή που συνδυάζει το local με το global.

The Modernist: Μια διαφορετική εμπειρία διαμονής-1

Στην οδό Ερμού, ακριβώς δύο βήματα μακριά από την Αριστοτέλους και σε ένα εντυπωσιακό διατηρητέο κτίριο του 1920, η κομψότητα γίνεται ένα με τη λειτουργικότητα, ενώ το design είναι διαχρονικό και ταυτόχρονα φρέσκο. Στα δωμάτια διακρίνονται ρετρό στοιχεία, δίνοντας έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, ενώ είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε επισκέπτη. Με διαθέσιμες διαστάσεις S, M, L και XL, με ξεχωριστές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και μια αρμονία που πηγάζει από τα ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα και τον φωτισμό, τα δωμάτια μπορούν να εξυπηρετήσουν μικρά ή μεγάλα stays με άνεση.

Και επειδή η εκκίνηση της ημέρας είναι ένα από το πιο σημαντικά κομμάτια μιας διαμονής, το πρωινό που σερβίρεται στην όμορφη βεράντα του τελευταίου ορόφου έχει γίνει σε συνεργασία με το ΕΡΓΟΝ. Aποτελούμενο από βιολογικές και χορταστικές προτάσεις, όπως μπουγάτσες (εννοείται!) με κρέμα, ταχίνι, σπανάκι και φέτα, πεντανόστιμες αλμυρές τάρτες με ανθότυρο και τοματίνια, καπνιστό μπέικον, γραβιέρα και μανιτάρια, ψητά λαχανικά και μανούρι, παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης (σταρένιο και πολύσπορο), μαρμελάδες φρούτων και μέλι Χαλκιδικής, αυγά τηγανητά με προζυμένιο ψωμί, και πολλούς ακόμη γευστικούς πειρασμούς είναι σίγουρο ότι η μέρα θα ξεκινήσει με τον πιο νόστιμο τρόπο.

The Modernist: Μια διαφορετική εμπειρία διαμονής-2

Άλλο ένα πολύ βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του Modernist είναι και οι συνεργασίες με δημιουργικούς ανθρώπους που έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στην αισθητική και τη λειτουργικότητα του ξενοδοχείου. Έτσι, συνεργάτες όπως η Physis Laboratory, ένα φαρμακείο και εργαστήριο τρίτης γενιάς, που έφτιαξε μια αποκλειστική σειρά ειδών προσωπικής υγιεινής για τα δωμάτια, ή ο καταξιωμένος Θεσσαλονικιός κεραμίστας Γιώργος Βαβάτσης, που δημιούργησε ξεχωριστά αντικείμενα από πηλό stoneware και πορσελάνη, έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο Modernist. Ο επισκέπτης, λοιπόν, μπορεί να δει τη δημιουργικότητα να ξεδιπλώνεται σε διάφορες στιγμές της διαμονής του, ενώ πολύ χαρακτηριστική είναι και η curated λίστα βιβλίων από τον Κυριάκο Γιαλένιο, έναν νέο συγγραφέα και βιβλιοπώλη, που φροντίζει να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στα διαλείμματα από τις βόλτες στην πόλη.

Και βέβαια, ο σύντομος αλλά περιεκτικός οδηγός πόλης του Modernist για ένα χορταστικό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη μπορεί να καθοδηγήσει τον επισκέπτη σε όλα αυτά τα μέρη που πιστεύουμε ότι εκφράζουν τη φιλοσοφία της πόλης που αγαπάμε. Μια πόλη ανοικτή, με μια νέα ματιά στα πράγματα, που αγαπάει το παρελθόν της αλλά κοιτάει πάντα μπροστά.

Η μοναδική ματιά του Modernist στον κόσμο του hospitality ετοιμάζεται για απόβαση και στην Αθήνα σε μερικούς μήνες. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι και για το νέο Modernist Athens!

The Modernist

Ερμού 32, 54623 Θεσσαλονίκη.

Τηλ: +30 2316 009990. Email: [email protected]

https://www.themodernist.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή