Συλλήψεις εκατοντάδων μελών της σικελικής μαφίας

Συλλήψεις εκατοντάδων μελών της σικελικής μαφίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΛΑΝΟ. Περισσότερα από 300 μέλη της σικελικής μαφίας Ντραγκέτα, σε Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία και Βουλγαρία, συνέλαβαν οι Αρχές των χωρών αυτών, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης εναντίον κυκλωμάτων του οργανωμένου εγκλήματος.

Στην Ιταλία, 2.500 αστυνομικοί συμμετείχαν σε εφόδους, που οδήγησαν στη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων αξίας 15 εκατ. ευρώ. Οι περισσότερες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην κωμόπολη Βίμπο Βαλεντίνα της Σικελίας, έδρα μαφιόζικης οικογένειας, ενώ δεκάδες άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων στην υπόλοιπη Ιταλία. Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται πρώην βουλευτής, πρώην στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμαρχος της Καλαβρίας, στέλεχος πολιτικού κόμματος και διοικητής της χωροφυλακής, που είχε διοριστεί στην πρωτεύουσα της Σικελίας. Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες εκβίασης, ανθρωποκτονίας, ξεπλύματος παράνομων κεφαλαίων και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση μετά την ομαδική δίκη μαφιόζων στο Παλέρμο. Πετύχαμε να διασπάσουμε τα δίκτυα των μαφιόζων της επαρχίας του Βίμπο, που δραστηριοποιούνταν σε όλη την Ιταλία, αλλά και στο εξωτερικό», είπε χθες, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο εισαγγελέας Νίκολα Γκρατέρι, αναφερόμενος στην ιστορική δίκη κατά της σικελικής μαφίας μεταξύ 1986 και 1992, που οδήγησε στην καταδίκη περισσότερων από 300 μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Η μαφία της Καλαβρίας, γνωστή ως Ντραγκέτα, έχει υποσκελίσει τη σικελική εγκληματική οργάνωση Κόζα Νόστρα, αποκτώντας μεγαλύτερη επιρροή και πλούτο και διεισδύοντας σε κάθε τομέα της οικονομικής και πολιτικής ζωής της Ιταλίας. Η Ντραγκέτα επεκτάθηκε μετά τη δεκαετία του 1980 σε κάθε περιοχή της Ιταλίας, αλλά και σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Αυστραλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή