Ατζέντα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανθρωπόμορφα αντικείμενα, λαμπερά χρώματα, γραφιστικά μοτίβα με φαντασία. Ό,τι χαρακτηρίζει το κίνημα Memphis δεν ήταν ποτέ βαρετό. Η έκδοση «More is More – Memphis, Maximalism, and New Wave Design» (εκδ. teNeues) παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα κινήματα για το ντιζάιν του 20ού αιώνα μέσα από παραδείγματα κατοικιών, ξενοδοχείων κ.ά., που δείχνουν πώς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές υιοθέτησαν το εκκεντρικό Memphis style αντιδρώντας στην κυριαρχία του φονξιοναλισμού. books-teneues.com


ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

ΣΤΑΘΜΟΙ ΖΩΗΣ Έως 02/02/2020

Ατζέντα-1

H έκθεση «Chagall, Picasso, Mondrian and Others – Migrant Artists in Paris» του Μουσείου Stedelijk ασχολείται με το θέμα της μετανάστευσης, προβάλλοντας το έργο περισσότερων από 50 μετα–ναστών καλλιτεχνών που έζησαν και εργάστηκαν στο Παρίσι μεταξύ 1900 και 1950. Παράλληλα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν τη μεγάλη συλλογή από πί–νακες του Marc Chagall που συν–απαρτίζουν τη μόνιμη συλλογή.

stedelijk.nl


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ  Έως 17/05/2020

Ατζέντα-2

© courtesy of the Carnegie Museum of Art

Το Los Angeles County Museum of Art διοργανώνει την πρώτη αναδρομική έκθεση της Julie Mehretu (1970-). Τα 40 έργα της σε χαρτί και τα 35 ζωγραφικά που παρουσιάζονται έλκουν το θέμα τους από την παγκόσμια ιστορία, την αποικιοκρατία, τον πόλεμο, τη διασπορά κ.ά. Η Mehretu, ωστόσο, τα απεικόνισε μέσα από καλλιτεχνικές μεθόδους που εμπνέονται από την αρχιτεκτονική, τα αφηρημένα σχήματα της παραστατικής τέχνης, το τοπίο. Στις εικόνες της το παιχνίδι με την κλίμακα δίνει αφορμή για εξερεύνηση στον επισκέπτη.

lacma.org 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή