Με λευκή μπλούζα εργαστηρίου η Μις Αμέρικα 2020

Με λευκή μπλούζα εργαστηρίου η Μις Αμέρικα 2020

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mια βιοχημικός από τη Βιρτζίνια κέρδισε τον διαγωνισμό Μις Αμέρικα 2020, συνεπαίρνοντας την κριτική επιτροπή με ένα επιστημονικό πείραμα, που ξεπέρασε όλα τα στερεότυπα του διαγωνισμού ομορφιάς. Η Καμίλ Σρίερ υπερίσχυσε 50 άλλων υποψηφίων και στέφθηκε νικήτρια στον τελικό, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην πόλη Ούνκασβιλ του Κονέκτικατ.

Η 24χρονη καλλονή εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή, καθώς εμφανίστηκε με λευκή μπλούζα εργαστηρίου και πραγματοποίησε ένα χημικό πείραμα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού ταλέντου της εκδήλωσης. Η ομορφότερη γυναίκα των ΗΠΑ κέρδισε μία υποτροφία 50.000 δολαρίων και επί ένα χρόνο οφείλει να εκτελεί τα καθήκοντα του τίτλου της.

Στην ομιλία της μετά τη στέψη, η Μις Αμέρικα 2020 Καμίλ Σρίερ τόνισε ότι «ελπίζει πως θα καταφέρει να σπάσει τα στερεότυπα σχετικά με τη σημασία του να είσαι Μις Αμέρικα το 2020». Η νεαρή γυναίκα κατέχει ήδη δύο προπτυχιακούς πανεπιστημιακούς τίτλους σε επιστημονικούς τομείς και μελετά για το διδακτορικό της στη φαρμακολογία, στο Πανεπιστήμιο Virginia Commonwealth.

Απευθυνόμενη προς την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού (στην οποία συμμετείχαν η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Κέλι Ρόουλαντ, ο Αμερικανός παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων Καράμο Μπράουν και η Καναδή ηθοποιός Λόρεν Ας) τόνισε ότι «η Μις Αμέρικα είναι κάποια που πρέπει να προσφέρει μόρφωση».

Την επόμενη χρονιά, όταν η Σρίερ θα εκτελεί τα καθήκοντά της ως Μις Αμέρικα, θα προωθήσει και το πρόγραμμα «Mind Your Meds», που στοχεύει στην αποτροπή της χρήσης ναρκωτικών από εφήβους και στην προώθηση της ασφάλειας των παιδιών. Η νίκη της θεωρείται πολύ σημαντικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση, καθώς απομακρύνει τον θεσμό από την παραδοσιακή μορφή των διαγωνισμών ομορφιάς. Αλλωστε, από το 2018, ο θεσμός αποπειράται να εμφανίσει ένα εντελώς νέο πρόσωπο, έχοντας καταργήσει το τμήμα εμφάνισης των υποψηφίων με μαγιό, όπως εξάλλου και τα κριτήρια που αφορούν αποκλειστικά την εξωτερική εμφάνιση.

Σήμερα, οι διαγωνιζόμενες πρέπει να επιδείξουν τα ταλέντα τους, ενώ στην «παραδοσιακή συνέντευξη» από την κριτική επιτροπή οφείλουν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με το πάθος τους, την οξύνοιά τους, όπως και το πώς αντιλαμβάνονται τον ρόλο της Μις Αμέρικα.

Η τηλεοπτική δημοσιογράφος και πρώην Μις Αμέρικα 1989 Γκρέτσεν Κάρλσον, η οποία το 2018 ανακοίνωσε τις μεταρρυθμίσεις του θεσμού, τόνισε ότι «πλέον δεν θα κρίνουμε τις διαγωνιζόμενες από την εξωτερική, φυσική τους εμφάνιση. Και αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό». Η Σρίερ, από την πλευρά της, στις αρχές του έτους είχε δηλώσει πως βασικός στόχος της συμμετοχής της στον διαγωνισμό ήταν «να σπάσουν τα στερεότυπα» για όσες κοπέλες διαγωνίζονται με στόχο να στεφθούν Μις Αμέρικα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή