Στη Μύκονο με νέο 5άστερο ξενοδοχείο οι μέτοχοι του Αστέρα Βουλιαγμένης

Στη Μύκονο με νέο 5άστερο ξενοδοχείο οι μέτοχοι του Αστέρα Βουλιαγμένης

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε χθες Παρασκευή από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης (ΕΣΧΑΣΕ) της στρατηγικής επένδυσης για την ανάπτυξη πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας στη Μύκονο. Φορέας της επένδυσης προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ είναι η Blue Iris της AGC Equity Partners.

Η AGC Equity Partners, η οποία έχει δαπανήσει περί τα 600 εκατ. ευρώ για το συγκρότημα στον Λαιμό της Βουλιαγμένης και φέρεται μεταξύ των ενδιαφερομένων και για τα ξενοδοχειακά projects στο Ελληνικό, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την τελική αδειοδότηση για την επέκτασή της στο νησί των ανέμων. Το έργο που τιτλοφορείται ως «The Mykonos Project» προβλέπει ανάπτυξη συγκροτήματος 95 ιδιωτικών πολυτελών κατοικιών στην παραλία Καραπέτης στη Μύκονο. Η εν λόγω ανάπτυξη θα γίνει σε οικόπεδο 60,32 στρεμμάτων, ακριβώς επάνω από την παραλία Καραπέτης, η οποία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου που χωρίζει τις παραλίες Ελιά και Καλό Λιβάδι νότια της Ανω Μεράς. Το συγκρότημα θα αναπτυχθεί ως ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρου ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα. Προ του παράκτιου μετώπου του ακινήτου προτείνεται η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών. Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος θα προωθηθεί άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εκτιμάται ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2020 θα μπορεί να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και έπειτα να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η πολεοδόμηση και η αδειοδότηση γίνονται μέσω του εγκριθέντος ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης στρατηγικών επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ). Η εν λόγω διαδικασία, δηλαδή της ένταξης στις στρατηγικές επενδύσεις, επιλέχθηκε για να ξεπεραστούν τα συνήθη γραφειοκρατικά εμπόδια και εντάχθηκε σε αυτήν τον Μάιο. Πληροφορίες της αγοράς θέλουν την AGC να βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τουλάχιστον τρεις διεθνείς διαχειριστές, μεταξύ των οποίων και η Four Seasons με την οποία άλλωστε συνεργάζεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Οι άλλες δύο είναι η Six Senses και η Ritz Carlton, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σκοπός της AGC είναι να εκμεταλλευθεί τόσο τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου οικοπέδου των 60,3 στρεμμάτων, όσο και το ιδιαίτερο κυκλαδίτικο περιβάλλον της Μυκόνου και κεντρική ιδέα είναι η τοποθέτηση των κατοικιών σε διατάξεις που να δημιουργούν μικρές γειτονιές, όπως αυτές της Χώρας της Μυκόνου. Στόχος είναι επίσης να δημιουργηθεί ένα υψηλού επιπέδου τουριστικό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και θα μπορεί να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες οι οποίες θεωρούνται ιδανικές από ταξιδιώτες με υψηλή οικονομική και κοινωνική στάθμη. Υπενθυμίζεται πως η AGC για την πρώτη επένδυσή της στον Αστέρα λειτούργησε ως εκπρόσωπος για επενδυτικά κεφάλαια από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, άλλα αραβικά κεφάλαια και τον τουρκικό όμιλο Dogus. Επί του παρόντος δεν έχει διευκρινιστεί αν οι συμμετέχοντες στην επένδυση στη Μύκονο θα είναι οι ίδιοι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή