Σέντρα στην τελευταία αγωνιστική του 2019

Σέντρα στην τελευταία αγωνιστική του 2019

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χριστουγεννιάτικο χρώμα θα ντυθεί η 16η και τελευταία αγωνιστική για το 2019 της Σούπερ Λιγκ 1. Η πίεση χρόνου λόγω της διεξαγωγής των πλέι οφ και των πλέι άουτ από τις αρχές Μαρτίου δεν άφησε φέτος περιθώρια για ένα χορταστικό εορταστικό διάλειμμα όπως τις προηγούμενες χρονιές. Το πρωτάθλημα θα διακοπεί μόνο για ένα Σαββατοκύριακο και θα ξαναρχίσει αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου, χωρίς να επιτρέπει βαθιές ανάσες στους ποδοσφαιριστές. Τις τελευταίες 15 ημέρες υπήρχαν αγώνες μεσοβδόμαδα λόγω Κυπέλλου και της εμβόλιμης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ενώ το ίδιο θα συμβεί και μετά την επανέναρξή του, καθώς θα διεξαχθούν μέσα σε μία εβδομάδα οι διπλοί αγώνες της φάσης των «16» του Κυπέλλου. Η πίεση και η κόπωση από τους απανωτούς αγώνες δεν αποφορτίζονται με διάλειμμα μιας μόνο αγωνιστικής μέσα στην εορταστική περίοδο, αλλά δεν ήταν δυνατόν να φανεί πιο… γενναιόδωρη προς τους ποδοσφαιριστές η διοργανώτρια αρχή λόγω έλλειψης ελεύθερων ημερομηνιών.

Η προηγούμενη αγωνιστική δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο στα ράφια του βαθμολογικού πίνακα. Στην κορυφή, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ εξακολουθούν να πορεύονται χέρι χέρι περιμένοντας ο ένας το λάθος του άλλου, που καιρό τώρα δεν έρχεται όμως. Αρκετά πιο κάτω βαθμολογικά, μπόλικες ομάδες παλεύουν για την είσοδο στα πλέι οφ, δημιουργώντας ένα σπάνιο για το ελληνικό πρωτάθλημα συνωστισμό μέσα σε λίγους βαθμούς. Ακολουθεί ο Αστέρας Τρίπολης, που είναι μία… κατηγορία από μόνος του, μιας και απέχει περίπου το ίδιο από τις θέσεις των πλέι οφ και από αυτές της ουράς, χωρίς (λογικά) ούτε να διεκδικεί κάτι ούτε και να κινδυνεύει. Στα χαμηλά πατώματα, τέλος, παραμένουν μακριά από τους υπόλοιπους ο Πανιώνιος με τον Παναιτωλικό, συνεχίζοντας τη μάχη για την παραμονή.

Οι αγώνες της 16ης αγωνιστικής «σπάνε» σε τρεις ημέρες, από Σάββατο μέχρι Δευτέρα. Ο Ολυμπιακός παίζει στον Βόλο και επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι πολύ πριν από τη σέντρα, πρώτα με τους σαφείς υπαινιγμούς του ότι οι γηπεδούχοι είναι «ουρά» άλλης ομάδας κι έπειτα με το αίτημά του να γίνει ντόπινγκ κοντρόλ σε 8 παίκτες του Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι το ακλόνητο φαβορί του ζευγαριού, αλλά το αυριανό θα είναι το πέμπτο παιχνίδι τους μέσα σε 15 ημέρες, με όποια φθορά μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τη Δευτέρα στην Τούμπα τον Ατρόμητο, έχοντας κι αυτός τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι είναι αναμφίβολα το αυριανό, Παναθηναϊκού – Αρη, δύο ομάδων που βρίσκονται ισόβαθμες στο όριο της πρώτης εξάδας και θέλουν μόνο νίκη για να παραμείνουν εντός. Ο χαμένος του αγώνα κινδυνεύει να μείνει εκτός, κάτι που μπορεί να συμβεί και για τους δύο σε περίπτωση ισοπαλίας. Η ΑΕΚ έχει δύσκολη αποστολή στη Λαμία, απέναντι σε μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος, η Λάρισα υποδέχεται τον Πανιώνιο και με νίκη μπαίνει ξανά πολύ δυνατά στη μάχη των πλέι οφ, ο Παναιτωλικός θα ψάξει κόντρα στον ΟΦΗ στο Αγρίνιο την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης θα επιδιώξει κόντρα στην Ξάνθη να βάλει ένα τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (16η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 19.30 Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη (Novasports 1), 20.00 Λαμία – ΑΕΚ (ΕΡΤ), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Λάρισα – Πανιώνιος (Novasports 1), 17.00 Παναιτωλικός – ΟΦΗ (ΕΡΤ), 17.15 Βόλος – Ολυμπιακός (Novasports 2), 19.30 Παναθηναϊκός – Αρης (Novasports 1), ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.30 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (PAOK TV).

Η βαθμολογία (15 αγώνες): Ολυμπιακός 37, ΠΑΟΚ 37, ΑΕΚ 27, ΟΦΗ 23, Αρης 21, Παναθηναϊκός 21, Ξάνθη 20, Ατρόμητος 19, Λάρισα 19, Λαμία 18, Βόλος 17, Αστέρας Τρίπολης 12, Πανιώνιος 6, Παναιτωλικός 5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή