Νίκησε τον Τζόκοβιτς ο εκπληκτικός Τσιτσιπάς

Νίκησε τον Τζόκοβιτς ο εκπληκτικός Τσιτσιπάς

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θέλει να χάνει ούτε σε αγώνα… επίδειξης. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε για τρίτη φορά στην καριέρα του επί του Νόβακ Τζόκοβιτς. Αυτή τη φορά ήταν στο τουρνουά Μουμπαντάλα, στο Αμπου Ντάμπι. Ο τενίστας μας νίκησε τoν Σέρβο με 2-1 σετ (6-3, 6-7, 4-6) και προκρίθηκε στον τελικό του Μουμπαντάλα τουρνουά. Εκεί, αύριο (17.00), θα διεκδικήσει για πρώτη φορά τον τίτλο από αυτή τη διοργάνωση.

Για πρώτη φορά σε ημιτελικό διοργάνωσης τένις στο Αμπου Ντάμπι υπήρχαν ελληνικές σημαίες στις εξέδρες. Με τους θαυμαστές του στο πλευρό του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να ξεκίνησε μουδιασμένα στην αναμέτρηση με τον Τζόκοβιτς, αλλά η αρχή δεν ήταν… το ήμισυ του παντός. Ο Σέρβος μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 5-1. Ο πρωταθλητής μας μείωσε, αλλά ο έμπειρος Τζόκοβιτς δεν άφησε τον 21χρονο να κάνει την ανατροπή σε αυτό το σετ. 

Στα επόμενα δύο σετ η εικόνα ήταν διαφορετική. Ο Τσιτσιπάς με όπλο το εκπληκτικό σερβίς του πήρε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού και ανάγκασε τον Τζόκοβιτς να τον… κυνηγάει. Με ψυχραιμία αντιμετώπισε κάθε προσπάθεια του έμπειρου Σέρβου και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό. Ηταν η τρίτη νίκη του Τσιτσιπά επί του Τζόκοβιτς στα πέντε παιχνίδια που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι. Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίζεται για πρώτη φορά σε αυτή τη διοργάνωση. Εάν καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο, θα αυξήσει τον λογαριασμό του κατά 250.000 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή