East Med: Στις 2 Ιανουαρίου στην Αθήνα οι υπογραφές

East Med: Στις 2 Ιανουαρίου στην Αθήνα οι υπογραφές

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα στις 2 Ιανουαρίου θα υπογραφεί η Διακρατική Συμφωνία για τον ενεργειακό αγωγό East Med, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το Μέγαρο Μαξίμου.

Οπως τονίζεται, η συμφωνία «θα υπογραφεί από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη».

«Η Συμφωνία θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή της από την Ιταλία», προστίθεται από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα του αγωγού βρέθηκε στο επίκεντρο χθεσινής επικοινωνίας μεταξύ των κ. Μητσοτάκη και Νετανιάχου, όπου συζητήθηκαν και εν γένει οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Το ζήτημα, άλλωστε, απασχόλησε και τη συνάντηση του Νίκου Δένδια, με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, με την οποία έκλεισε και ο σημερινός διπλωματικός «μαραθώνιος» του υπουργού Εξωτερικών, μετά και την επίσκεψή του στη Λιβύη και το τετ α τετ με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ

Αναφερόμενος, από την Κύπρο, στον αγωγό και στην επικείμενη υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Δένδιας σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως δεν πρόκειται για «αντίδραση σε κάποιον άλλον».

«Είναι η προσπάθεια να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των πολιτών των χωρών μας, να βελτιώσουμε τις οικονομίες μας, να δώσουμε λύσεις και o EastMed είναι μια μεγάλη ενεργειακή ενίσχυση στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που πάντα λέω, τις πρωτοβουλίες μας δεν τις βλέπουμε σαν πρωτοβουλίες που απευθύνονται εναντίον κάποιου άλλου. Τις βλέπουμε σαν θετικά βήματα και προσκαλούμε τον οποιονδήποτε να συμμετάσχει εφόσον συμφωνεί με το ευρύτερο πλαίσιο», πρόσθεσε ο Ελληνας ΥΠΕΞ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή