Αδ. Γεωργιάδης: Απελευθερώνονται χιλιάδες επενδυτικά σχέδια που ήταν εγκλωβισμένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας

Αδ. Γεωργιάδης: Απελευθερώνονται χιλιάδες επενδυτικά σχέδια που ήταν εγκλωβισμένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και από τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, η Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α), για τον καθορισμό του Διεθνούς Ελεγκτικού  Προτύπου βάσει του οποίου θα διενεργούνται οι έλεγχοι για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου από ορκωτούς ελεγκτές – λογιστές ή ελεγκτικές εταιρείες.

Οι συγκεκριμένες Υπουργικές Αποφάσεις εκδίδονται σε εφαρμογή του Επενδυτικού Νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα» (Ν. 4635/2019) και έχουν πεδίο εφαρμογής όλα τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί σε όλα τα καθεστώτα ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, ενώ αναλογικά εφαρμόζονται και στα επενδυτικά σχέδια των Νόμων 3908/2011, 3299/2004 και 2601/1998.

Αναλυτικότερα, στις Υπουργικές Αποφάσεις προβλέπεται ότι οι ορκωτοί ελεγκτές – λογιστές ή οι ελεγκτικές εταιρείες θα συντάσσουν και θα υποβάλλουν την «έκθεση διασφάλισης» σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Αναθέσεων Διασφάλισης 3000, το οποίο απαιτεί αυστηρές διαδικασίες για τον έλεγχο και την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων.

Επιπρόσθετα, θεσπίζεται αυστηρό πλαίσιο ελέγχου υπό την εποπτεία τόσο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσο και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).

Σε δήλωσή του με αφορμή την υπογραφή της ΥΑ και της ΚΥΑ, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε: «Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τομές που κάναμε έως σήμερα με μεγάλο αποτύπωμα στην ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με τη νέα αυτή διαδικασία, από τη μία, απελευθερώνονται χιλιάδες επενδυτικά σχέδια που ήταν εγκλωβισμένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας,  και από την άλλη, τα νέα επενδυτικά σχέδια θα υλοποιούνται πλέον με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή