Πρόσωπα της Τρίτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Γαλλίδα ηθοποιός Κλοντίν Οζέ (φωτ.), γνωστή από τον ρόλο της ως κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Thunderball» (1965) με τον Σον Κόνερι, πέθανε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε ηλικία 78 ετών. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο για να μεταπηδήσει αργότερα στον κινηματογράφο όπου έπαιξε σε αρκετές ταινίες. Καμία όμως δεν της έδωσε τη δημοφιλία που κέρδισε όταν έγινε η πρώτη Γαλλίδα… «κορίτσι του Μποντ».

Πρόσωπα της Τρίτης-1

(…) «Χαίρομαι που είμαι ξανά εδώ», είπε μπαίνοντας στο πλατό του Saturday Night Live ο Εντι Μέρφι (φωτ.). Ηταν μια σημαντική στιγμή, καθώς ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν μέλος του καστ του SNL από το 1980 έως το 1984 και οικοδεσπότης του το 1984. Η τελευταία του φορά λοιπόν ως οικοδεσπότης ήταν 35 χρόνια πριν και γι’ αυτό η εμφάνισή του το περασμένο Σάββατο ήταν από τα πολυαναμενόμενα τηλεοπτικά γεγονότα. Αυτό αποτυπώθηκε και στην τηλεθέαση που έκανε ρεκόρ για το NBC.

Πρόσωπα της Τρίτης-2

(…) Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 χρόνων η αρχαιολόγος και διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Λιάνα Στεφανή (φωτ.), έπειτα από ολιγόμηνη μάχη με ανίατη ασθένεια. Γεννήθηκε στη Λαμία και σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο ΑΠΘ, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό της στην Προϊστορική Αρχαιολογία. Το 2000 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Το θέμα της διδακτορικής της διατριβής ήταν: «Η γυναικεία ενδυμασία στην Ανακτορική Κρήτη. Πρόταση ανάγνωσης ενός κώδικα επικοινωνίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή