Βwin: Η δύναμη της προσφοράς

4' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 27 τοπικές κοινωνίες και 40.000 παιδιά, νέοι και οι οικογένειες τους επωφελήθηκαν έμμεσα ή άμεσα από  τις 23 πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της bwin.

Είναι ωραίο να βλέπεις τους κόπους σου να πιάνουν τόπο: να κάνουν τη διαφορά για ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να αλλάζουν τη ζωή συμπολιτών μας που βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε δύσκολες ώρες. Μόνο μέσα στο 2019 η bwin, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης bwincares, «έτρεξε» 32 πρωτοβουλίες και δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας. Περισσότερες από 27 τοπικές κοινωνίες (σε κάθε γωνιά της χώρας) καθώς και περίπου 40.000 παιδιά, νέοι και οι οικογένειες τους υποστηρίχτηκαν έμμεσα ή άμεσα από τις πρωτοβουλίες της bwin. Το 2019, η bwin υποστήριξε το έργο 14 αναγνωρισμένων Φορέων, Ιδρυμάτων και Σωματείων.

Η συμβολή της bwin μοιράστηκε τόσο στις τοπικές κοινωνίες (Γιατροί του Κόσμου, Πυροσβεστικό Σώμα, Μπορούμε) όσο και στα παιδιά και στους νέους (ΕΛΕΠΑΠ, Ένωση Μαζί για το Παιδί, Πόρτα Ανοιχτή, Make-A-Wish Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, Κιβωτός του Κόσμου). «Από την έναρξη πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης, το 2018, έως και σήμερα η bwin, μέσω του προγράμματος bwincares έχει βρεθεί δίπλα σε χιλιάδες παιδιά και νέους καθώς και σε δεκάδες κοινωνίες στην Ελλάδα», σημειώνει η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ιωάννα Μπερίου και συμπληρώνει: «Αυτό μας γεμίζει ιδιαίτερη περηφάνια αλλά παράλληλα μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς να υποστηρίξουμε περισσότερες ανθρωπιστικές ανάγκες και να σταθούμε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε». Αν θέλετε κι εσείς να σχηματίσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς αξιοποιήθηκαν οι πόροι της bwin, ακολουθεί μια λίστα με  βασικές δράσεις στο πλαίσιο του bwincares.

Γιατροί του Κόσμου

Πιστεύοντας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και η πρόσβαση στην υγεία είναι δικαίωμα όλων, οι Γιατροί του Κόσμου, σε συνεργασία με την bwin, πραγματοποίησαν προγράμματα ιατρικών αποστολών σε ακριτικά σημεία ανά την Ελλάδα. Συνολικά πάνω από 600 μόνιμοι κάτοικοι τεσσάρων παραμεθόριων νησιών (Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Φούρνοι Κορσεών, Καστελλόριζο) εξετάστηκαν από διάφορες ειδικότητες μεταξύ των οποίων: Παθολόγος, Γυναικολόγος, Παιδίατρος, Οδοντίατρος, Καρδιολόγος και Οφθαλμίατρος ο οποίος συνοδευόταν από τη σύγχρονη κινητή οφθαλμολογική μονάδα.

Βwin: Η δύναμη της προσφοράς-1

ΕΛΕΠΑΠ

Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα η ΕΛΕΠΑΠ και η bwin εγκαινίασαν τις πρότυπες αίθουσες αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο. Μέσω της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, τα παιδιά αποκτούν αισθητηριακές εμπειρίες, όπου ενθαρρύνεται η κίνηση, η επικοινωνία, η έκφραση, η εξερεύνηση και το παιχνίδι. Στην Θεσσαλονίκη επίσης, η εταιρεία υποστήριξε εκ νέου την κατασκευή της πρότυπης παιδικής χαράς, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά, ακόμα και σε εκείνα που βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, να απολαύσουν τη χαρά του παιχνιδιού με συνομήλικούς τους χωρίς εμπόδια και διακρίσεις.

Βwin: Η δύναμη της προσφοράς-2

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

H bwin, στήριξε το έργο και των εννέα (9) σωματείων και οργανισμών που βρίσκονται στην Ένωση, ενώ παράλληλα προσέφερε ουσιαστική υποστήριξη στις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες της. Ανάμεσα σε πλήθος δράσεων, σημειώστε την προμήθεια εξοπλισμού για το χώρο της πισίνας θεραπείας στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», την στήριξη αθλητικών δραστηριοτήτων των νηπίων «Παπαστράτειου Παιδικής Στέγης Αθηνών» για ένα χρόνο, την ενίσχυση προγράμματος αποκατάστασης άπορων παιδιών, την υποστήριξη του προγράμματος «Το δέντρο της ζωής» της «Μέριμνας», την εξασφάλιση διαμονής άπορων γονέων από την Περιφέρεια που το παιδί τους νοσηλεύεται στα νοσοκομεία Αθηνών, με την «Πνοή» Φίλοι εντατικής θεραπείας παιδιού.

Βwin: Η δύναμη της προσφοράς-3

Make-A-Wish Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος

Στηρίζοντας το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), η bwin εκπλήρωσε πέντε (5) ευχές παιδιών από ολόκληρη την Ελλάδα, κάνοντας τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ο Μάρκος (4 ετών), ο Νικόλαος (3 ετών), ο Παναγιώτης (11 ετών), ο Ιωάννης (11 ετών) και ο Γιώργος (12 ετών), είναι πλέον πιο χαρούμενοι και ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Βwin: Η δύναμη της προσφοράς-4

Εταιρία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή»

Η bwin είναι ένας από τους μεγάλους δωρητές που στηρίζουν τη δημιουργία μίας νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για 9 ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, με το όνομα «Αριάδνη». Η Στέγη θα προσφέρει στους διαμένοντες εξειδικευμένη καθημερινή φροντίδα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ενθάρρυνση για αυτονομία και συμμετοχή σε καθημερινές δραστηριότητες

Κιβωτός του Κόσμου

Τα 600 παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού σε ολόκληρη την Ελλάδα (Αθήνα, Πειραιάς, Άνοιξη, Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ηπείρου, Χίος και Βόλος) κάθισαν στο μεγάλο, ανοιχτό για όλους, Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που έστρωσε η bwin, προσφέροντάς τους εορταστικά γεύματα.

Μπορούμε

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ κατάφερε με την υποστήριξη της bwin να διασώσει και να προσφέρει γεύματα προς συμπολίτες που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση της σπατάλης φαγητού.. Επίσης, μέσω διαρκούς εθελοντικής συνεισφοράς των εργαζομένων της εταιρείας στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή», σώθηκαν & προσφέρθηκαν εκατοντάδες κιλά αδιάθετα προϊόντα από τους πάγκους των λαϊκών αγορών της Αττικής, τα οποία παραδόθηκαν σε κοινωφελείς φορείς και ιδρύματα.

Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος

Ολοκληρώνοντας τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης για το 2019, η bwin βρέθηκε στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος, συμβάλλοντας καθοριστικά στις υπηρεσιακές του ανάγκες. Μέσω της πρωτοβουλίας της bwin, αποφασίστηκε η δωρεά νέων ελαστικών σε έξι πυροσβεστικά οχήματα για να βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Τα οχήματα αυτά επιχειρούν σε Αττική (1η ΕΜΑΚ) και Δυτική Μακεδονία (ΠΣ Κοζάνης) και είναι από βοηθητικά jeep και pickup μεταφοράς υλικού και άμεσης επέμβασης έως λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού (πεζοπόρα τμήματα) και μεγάλο υδροφόρο όχημα.

Νέα Γενιά Ολυμπιονικών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η bwin, υποστηρίζει έμπρακτα ένδεκα ταλαντούχους αθλητές ατομικών αγωνισμάτων. Οι πρωταθλητές προσπαθούν καθημερινά να πετύχουν τους στόχους τους και κυνηγούν το όνειρό τους για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, μέσω του προγράμματος bwinners: «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών».

Περισσότερα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μπορείτε να βρείτε στο bwincares.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή