Σομαλία: Πολύνεκρη επίθεση με έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Σομαλία: Πολύνεκρη επίθεση με έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 90 είναι οι νεκροί από την έκρηξη που έγινε σήμερα με όχημα που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά στο Μογκαντίσου, σύμφωνα με αναφορά διεθνούς οργανισμού που δραστηριοποιείται στην Σομαλία.

Περίπου 54 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο (Medina), όπως δήλωσε ο Μοχάμεντ Γιουσούφ.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ομάρ Μοχάμεντ Φιλίς είχε προηγούμενα αναφέρει ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν 90 άνθρωποι. Μεταξύ των οποίων και μαθητές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την περιοχή της έκρηξης, αυτή προκλήθηκε όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη σε μία πολυάσχολη περιοχή της πόλης.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί πόσα από τα θύματα της επίθεσης έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά την έκρηξη η αστυνομία άνοιξε πυρ, αποτρέποντας πολλούς πολίτες να προστρέξουν για βοήθεια στη σκηνή της έκρηξης.

Μέχρι στιγμής καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη, όμως συχνές είναι οι παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή