JAEGER-LECOULTRE Atmos Transparente

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1928 ένας μηχανικός της LeCoultre, ο Jean-Léon Reutter, εφευρίσκει ένα επιτραπέζιο ρολόι που κυριολεκτικά ζει και τρέφεται από τον αέρα! Είναι το Atmos και δεν χρειάζεται καμία απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση καθώς αντλεί ενέργεια από τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα. Ένα μείγμα αερίων που βρίσκεται μέσα σε μία ερμητικά κλειστή κάψουλα διαστέλλεται όταν η θερμοκρασία αυξάνει και συστέλλεται όταν η θερμοκρασία μειώνεται. Εκείνη η εφεύρεση πρωτοβγήκε στην αγορά από την Jaeger-LeCoultre τη δεκαετία του 1930 και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει διάφορες εκδοχές του εμβληματικού ρολογιού. Η πιο πρόσφατη είναι το Atmos Transparente. Όπως προδίδει και το όνομά του, το χαρακτηριστικό του νέου είναι η διαφάνεια.

JAEGER-LECOULTRE Atmos Transparente-1

Ο μηχανικός μηχανισμός Calibre 563 είναι ορατός από κάθε δυνατή γωνία καθώς φιλοξενείται σε ένα εντελώς διάφανο «κιβώτιο» φτιαγμένο από κρύσταλλο.

JAEGER-LECOULTRE Atmos Transparente-2

Η βάση του Atmos Transparente είναι από σατινέ επιροδιωμένο μέταλλο. Κάθε όψη του διάφανου κιβωτίου έχει υποστεί ειδική αντι-αντανακλαστική επίστρωση. Η μινιμαλιστική αισθητική του ρολογιού επιτείνεται με τους δείκτες και τις ευθύγραμμες, ντελικάτες ενδείξεις των ωρών, που είναι όλα σε μαύρο χρώμα.

JAEGER-LECOULTRE Atmos Transparente-3

Το ρολόι έχει διαστάσεις 250 mm x 185 mm x 145 mm. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η διαφορά ενός και μόνο βαθμού Κελσίου στη θερμοκρασία δωματίου εφοδιάζει το Atmos με αρκετή ενέργεια ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα επί δύο ολόκληρες ημέρες!

Περισσότερες πληροφορίες για την Jaeger-LeCoultre εδώ.

Διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Imanoglou (τηλ.: 210-3646666)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή